Digidexo.com

Hvordan å lure appetitten

Hvordan å lure appetitten


Til tross for gode intensjoner om å opprettholde et sunt kosthold, kan cravings avspore dine beste innsats. Ikke bekymre deg; det finnes teknikker for å benytte for å dempe suget og motvirke overdreven snacking. Prøv dem alle og se hvilke som fungerer best når det gjelder å få appetitten under kontroll.

Hvordan å lure appetitten

•  Drikk vann. Hvis en craving kommer på sterke, slappe av og drikke et glass vann og spise en unse av nøtter. En unse av nøtter er ca 20 peanøtter, 12 mandler eller seks valnøtter. Denne metoden krever litt selvkontroll og tålmodighet, men suget skal forsvinne som magen signaler om at den er full.

•  Spis sakte. Ikke rush dine måltider - det er lettere å gå glipp av kroppens "full signal" på den måten. Ta deg tid til å nyte maten. Deretter, når du er full, fjerner tallerkenen din eller, hvis spise ute, plassere en serviett over det. Dette vil hjelpe deg å unngå å spise når du er full.

Ikke spis foran TV. Unngå tankeløse snacking ved å holde maten ut av rekkevidde når du ser på TV - det distraherer fra de smaker og mengden mat du forbruker. I stedet, lytte til musikk mens du spiser. Det vil være lettere å kjenne igjen når du er full og du skal spise saktere.

Unngå kunstig søtet mat. A 2004 Purdue University studie fant at kunstige søtstoffer kan føre til overspising fordi de forstyrrer kroppens evne til å holde styr på kaloriinntaket. Hold deg til naturlig søt mat som frukt og søte grønnsaker.

Bli kvitt fristelse. Rengjør kjøkkenskap av ernæringsmessig mangler snack mat for å unngå fristelsen. Men ikke bare kaste den ut - ødelegge det. Rippe boksen eller kjøre litt vann over det; det vil gjøre at du føler deg som om du har erobret dine krav.

Vent å bestille dessert. Etter et måltid ut, vente omtrent en halv time å bestille dessert. Dette vil gi god tid for kroppen å signalisere om den er full. Deretter kan du måle om du virkelig trenger det stykke kake eller pai.

Puss tennene. For å motvirke cravings på slutten av dagen, gurgle litt munnvann eller pusser tennene. Det vil signalisere at spising er ferdig for dagen, og du vil ikke ønsker å ødelegge den mint-friskt pust med mer mat.