Digidexo.com

Low Carb Diet Helse Issues

Å spise en lav-karbo diett påvirker mange aspekter av helsen til et individ. Diabetes og epilepsi er alvorlige medisinske tilstander som kan administreres gjennom bruk av en low-carb diett. Kan senkes kolesterolnivået ved å spise en lav-karbo diett, og senket karbohydratinntak påvirker tumorvekst også.

Diabetes

Karbohydrater omdannes til sukker i kroppen, noe som øker blodsukkernivået. Senking karbohydrat forbruk, spesielt sukker og andre raffinerte karbohydrater, resulterer i lavere blodsukkernivåer for en diabetiker. Ved reduksjon av karbohydrater, bør diabetikere erstatte komplekse karbohydrater, slik som grønnsaker som er høy i fiberen, for enkle karbohydrater, slik som hvitt brød eller potetchips.

Epilepsi

En diett som er ekstremt lite karbohydrater er også kjent som en ketogene diett, på grunn av de ketoner som er et biprodukt av den fettforbrenningen. Dette low-carb diett etterligner sult, forårsaker kroppen til å brenne fett som brensel. Ketogen diett er spesielt vellykket i å redusere epileptiske anfall hos barn, og har vært brukt til å behandle epilepsi siden 1920-tallet.

Kolesterol

Å spise en lav-carb diett kan forbedre den generelle kolesterol nivåer, til tross for høyere nivåer av kolesterol og fettinntaket, ifølge en studie i New England Journal of Medicine. Publisert i 2008, denne studien, "Weight Loss med en lav-karbohydrat, Middelhavet, eller Low-Fat Diet", etterfulgt deltakere to år for å fastslå effekten av de tre typene spise planer, og fant at de deltakerne som fulgte en low-carb diett hadde mest forbedring i vekttap samt kolesterolnivå.

Kreft

Kreft foretrukne drivstoff er glukose, så de reduserte blodsukkernivået som følge av en lav-karbo diett påvirker muligheten for en svulst å vokse. Når en person spiser en ekstremt lav-karbo diett, er fett som brukes til drivstoff i stedet for sukker. Kreft kan ikke bruke fett som en brennstoffkilde, slik at tumoren vekst hemmes.

Betraktninger

Bruk av en low-carb diett, spesielt en ketogen diett, for å behandle helseproblemer bør evalueres og overvåket av en kompetent medisinsk faglig. Hvis en low-carb diett ikke er fulgt nøye, kan ernærings underskudd oppstå. Tilskudd av vitaminer, mineraler og fiber kan være nødvendig for optimal helse.