Digidexo.com

Matvarer med gode karbohydrater

Hva er big deal om "gode" karbohydrater (også kalt komplekse karbohydrater)? De er bra for deg, selvfølgelig! Forskjellen mellom mat med gode karbohydrater og mat med dårlige karbohydrater har å gjøre hovedsakelig med hvor raskt de fordøye. Gode ​​karbohydrater tar lengre tid å fordøye, unngå en pigg og påfølgende krakket sukker. Dette hjelper også med å unngå overspising ved at du føler deg mett lenger. Bad karbohydrater, på den annen side, er meget raffinert, og reise raskt gjennom fordøyelsessystemet. Dette fører til lav energi og en "spike og crash" syklus som negativt påvirker blodsukkernivået. Du vil også kreve mer mat når du spiser dårlige karbohydrater, fordi systemet behandler dem så raskt. Her er noen matvarer med gode karbohydrater som vil hjelpe deg å dempe cravings og øke energinivået.

Fullkorn pasta

Fullkorn pasta er en av de enkleste måtene å snike mat med gode karbohydrater i kostholdet ditt. Hvis du har prøvd en fullkorn pasta i det siste og ikke liker det, gi det et forsøk. Dagens versjoner smaker ganske mye det samme som vanlig pasta, men de er så mye bedre for deg.

Brown Rice

Brun ris er "hele korn" av ris familie fordi det fortsatt inneholder kimen og indre skall, som begge er fjernet i hvit ris. Langkornet villris er også en god carb.

Helkornbrød

Hvis du er ute etter å spise hovedsakelig matvarer med gode karbohydrater, ikke la hvitt brød passere leppene. Helkornbrød har mye mer fiber og er mye bedre for deg. Se opp for "multigrain" brød, som ofte ikke hele korn i det hele tatt. Brødet bør si "100% fullkorn, eller du kan sjekke for å være sikker på at fullkorn er først på ingredienslisten.

Frukt

Mange frukter er høy i karbohydrater, men det er ikke bare sødme som står for carb totalt. Legge disse til dine "mat med gode karbohydrater" liste: epler (spise huden, som inneholder det meste av fiber), noen bær, fiken, guava, kiwi og svisker.

Grønnsaker

Grønnsaker er bra for deg på mange måter, blant annet som vurderes gode karbohydrater. Hvis du vil at din diett for å består for det meste av mat med gode karbohydrater, se etter brokkoli, bønner, rosenkål, kål, kikerter (garbanzo bønner), gulrøtter og grønne bladgrønnsaker.

Nøtter og frø

Mandler, solsikkefrø, valnøtter - noen mutter eller frø er en god carb. Husk at nøtter og frø er gode fettstoffer samt gode karbohydrater, noe som betyr at de er høy i kalorier. Vær forsiktig med å bare spise en porsjon av gangen.