Digidexo.com

Hovne Lever Symptomer

En hoven eller forstørret leveren er vanligvis et tegn på et annet helseproblem. Behandling for denne helseproblem bør være umiddelbar.

Leverfunksjoner

En voksen leveren er omtrent på størrelse med en liten fotballbane. Det er den største kjertel i kroppen og er plassert under mellomgulvet. Leveren er en del av fordøyelsessystemet og spiller en viktig rolle i karsystemet.

Symptomer

Det er ofte ingen åpenbare symptomer på en hoven leveren, men Mayo Clinic rapporterer at symptomene kan omfatte ømhet i området av leveren (under membranen), abdominal smerte eller gulsott, som gulning av huden.

Årsaker

En forstørret leveren ikke er en sykdom, men heller er en indikator på en mer alvorlig helseproblem, slik som hepatitt, kongestiv hjertesvikt, Epstein-Barr virus, alkoholisme eller kreft.

Behandling

Behandling for en hoven leveren varierer fra medikament til en lever-transplantasjon, avhengig av diagnosen. Legen din vil ta opp den underliggende årsaken først, for å bidra til å redusere hevelse i leveren.

Advarsler

Hvis du mistenker at du eller noen du kjenner har en forstørret lever, kontakt lege umiddelbart. Jo før den underliggende årsaken er adressert, jo bedre sjanse for en sunn oppgang.