Digidexo.com

Fordel av zeaxanthin

Zeaxanthin er en bioflavonoid pigment som finnes i de fleste urter, frukt og grønnsaker. Bioflavonoid gir kroppen med antioksidanter, som hjelpemiddel i å ødelegge frie radikaler som skader kroppen systemet. Zeaxanthin tilhører undergruppen xanthophylls av bioflavonoid kalt karotenoider og er rikt på mørke, grønne grønnsaker. Øyet retina inneholder zeaxanthin, som er grunnen til sitt forbruk er viktig.

Mat som inneholder zeaxanthin

Matvarer som inneholder zeaxanthin inkluderer mørk grønn leafy grønnsaker som sikori greener, nepe greener, sennep greener, grønnkål, brønnkarse, salat, brokkoli, asparges, persille og spinat. Zeaxanthin finnes i gule matvarer som gule frukter, inkludert gresskar, søtpotet og mandariner; gule grønnsaker, inkludert squash, løk, gulrøtter, bønner, paprika, mais, squash; og eggeplommer. Se Resouces for en fullstendig liste over mat som inneholder zeaxanthin samt mengden inneholdt per mat. Spise noen av disse matvarene hver dag slik at du får den nødvendige mengden av zeaxanthin for maksimal effekt.

Kosttilskudd

Kosttilskudd inneholder zeaxanthin, men de er vanligvis også inneholde andre ingredienser, for eksempel lutein. Fordelen for å ta de zeaxanthin kosttilskudd er at du får andre nødvendige vitaminer og mineraler med zeaxanthin, som hjelpemidler kroppens systemer. Alternativt, hvis du ikke spiser mange frukter og grønnsaker, ta kosttilskudd gir den nødvendige bioflavonoid.

Anbefalt daglig inntak

Det er ingen daglig anbefalte inntak av zeaxanthin, ifølge American makuladegenerasjon Foundation, men det er en god idé å følge anbefalingene for å spise minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen. Fordi de fleste frukter og grønnsaker inneholder zeaxanthin du bør spise opp en stor del av denne bioflavonoid i ditt daglige kosthold.

Fordeler

Zeaxanthin fordeler inkluderer å holde øyet frisk ved å øke nivået av macula pigment i øyet. Macula pigment utarter med alderen, men det øker ved inntak av zeaxanthin, som inneholder denne ingrediensen. I en studie av Schepens Eye Institute, et datterselskap av Harvard Medical School, personer eldre enn 60 med høy macula pigment tetthet testet det samme som yngre personer.

Advarsel

Den ideelle daglig inntak av denne maten er ikke kjent og heller ikke er det sikkert at du tar dette tillegget vil fremme god øyehelse. Derfor, ta kontakt med helsepersonell før du legger dette tillegget til ditt daglige kosthold.