Digidexo.com

Hva Næringsstoffer Må Granatepler inneholder?

Hva Næringsstoffer Må Granatepler inneholder?


Granatepler er en uvanlig frukt. Kjøttet av granateple er en lys, rubinrød og omgir hver enkelt frø, noe som gjør det indre av frukt ser mer ut som en buffer for gems enn noe vi ville spise. Granatepler er smakfullt, morsomt å spise og fullpakket med næringsstoffer.

Vitaminer

Granatepler gi flere vitaminer er nødvendig for et sunt kosthold. Blant disse er B-vitaminer, riboflavin, tiamin og niacin. Granatepler inneholder også vitamin K. De inneholder moderate mengder av disse vitaminene, og er ansett som en god kosten kilde av hver vitamin. Granatepler er en utmerket kilde til vitamin C, med en gjennomsnittlig størrelse del av granateple gir mer enn 25 prosent av anbefalt daglig inntak av vitamin C.

Mineraler

Granatepler også gi en rekke mineraler som er nødvendige for å opprettholde god generell helse. Den mest konsentrerte mineral i granatepler er kalium. Granat også inneholde kalsium og spormengder av kobber, fosfor og jern.

Fytokjemikalier

Fytokjemikalier er næringsstoffer avgjørende for menneskers helse som kan finnes bare i planter eller juice og kosttilskudd som er plantebasert. De mest konsentrerte fytokjemikalier som finnes i granatepler er fytosteroler og beta-karoten. Begge disse fytokjemikalier anses gunstig for hjertet fordi de bidra til å redusere kolesterolnivået i kroppen.

Antioksidanter

Granatepler, og spesielt granateple juice, er ofte spioneringen som fremragende kilder til antioksidanter. Antioksidanter antas å styrke stabiliteten og funksjon av individuelle celler og har vært knyttet til reduksjoner i kreftrisiko (se referanser avsnitt). Granatepler inneholder de antioksidantene som kalles tanniner, anthocyaniner og ellaginsyre. Vitamin C, også funnet i granatepler, anses også å ha mange antioxidant fordeler.

Andre næringsstoffer

I likhet med andre frukter, granatepler inneholder karbohydrater, som gir energi for kroppen vår. De er også svært lav i fett og høy i fiber, noe som gjør dem et sunt tillegg til enhver persons kosthold.