Digidexo.com

Koldbrann & Galleblæren Symptomer

Koldbrann er død av kroppsvev forårsaket av en mangel på blodtilførsel. Ifølge Mayo Clinic, koldbrann rammer oftest fingre og tær, men kan også påvirke muskler og indre organer, inkludert galleblæren. Folk med dårlig sirkulasjon og som er diabetiker, har en økt risiko for å utvikle koldbrann, noe som er mulig å behandle med antibiotika og kirurgi.

Diagnose

En lege kan diagnostisere koldbrann i galleblæren ved blodprøver for å se etter infeksjon, imaging teknikker som røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI) og datastyrte tomografi (CT).

Oppblåsthet

Gangren i et indre organ, for eksempel galleblæren kan forårsake abdominal oppblåsthet, ømhet og kramper.

Pain

Koldbrann i galleblæren kan føre til store smerter i nedre del av magen som resulterer fra den blokkerte blodtilførselen til orgelet.

Fever

Interne gangren kan føre til feber, spesielt dersom en infeksjon utvikler seg i det syke organ og sprer seg inn i blodet.

Shock

Hvis bakterier fra koldbrann spres gjennom kroppen, symptomer inkludert svært lavt blodtrykk, rask hjerterytme, svimmelhet, forvirring og problemer med å puste kan indikere systemisk sjokk.

Forebygging / løsning

Beskytte dine ekstremiteter fra kaldt vær, rensing av sår - særlig de på føttene - og betaler spesiell oppmerksomhet til fotpleie hvis du er diabetiker kan hindre utvikling av koldbrann.

Advarsel

Koldbrann kan resultere i behov for å fjerne organer eller amputere lemmer, og, ifølge Mayo Clinic, hvis den ikke behandles, koldbrann kan være livstruende.