Digidexo.com

Sunn hodebunn Diet

Hodebunnen er området under vår hår som bestemmer helsen vår hodebunn og hår som vokser fra den. Vanlige hodebunnen problemene omfatter skallethet og flass. Vårt kosthold spiller en viktig rolle i hodebunnen helse hvor et sunt kosthold kan forebygge vanlige hodebunnen problemer og vokse sterkt, vakkert hår.

Velge en diett for en sunn hodebunn

En frisk hodebunn trenger proteiner og vitaminene A, B, C, jern og sink. Maten du spiser for en sunn hodebunn vil også bidra til sunt hår. Velger å inkludere en helhetlig kosthold rikt på frukt og grønnsaker, hele korn, magre meieriprodukter og magert kjøtt, fisk og fjærfe.

Mens skallethet er generelt knyttet til arvelige, en mangel på jern, sink, B7 (biotin) eller protein kan føre til tap av hår. Vær også oppmerksom på at overdreven vitamin A inntak kan også føre til hårtap. Mange matvarer inneholder flere vitaminer så velger selv en utvalgt gruppe av matvarer kan dekke de næringsstoffene som trengs for en sunn hodebunn. Gode ​​kilder til jern inkluderer rødt kjøtt, bønner og grønne bladgrønnsaker. For sink inntak velge magert kjøtt og kalkun, kikerter, mandler og ingefær rot. Eggeplommer og lever inneholder biotin. Til slutt, for protein, velg magert kjøtt, bønner og nøtter.

For behandling av drandruff, kan en diett rik på sink og essensielle fettsyrer hindre en flaky hodebunnen. Konsumere 1 til 2 ts. av linfrø olje en dag eller fiskeolje kosttilskudd. Andre vitaminer som trengs for en tørr hodebunn er B3 (niacin), biotin og B6. Mat som inneholder disse vitaminene inkluderer rødt kjøtt, kylling, kalkun, laks, lever, meieriprodukter, egg, mandler, frø, hvete produkter, banan, gulrøtter og grønne bladgrønnsaker. Også prøve å eliminere varme væsker, krydret mat og alkohol til å behandle drandruff.