Digidexo.com

Hvordan virker leverfunksjonen i fordøyelsessystemet?

Hvordan virker leverfunksjonen i fordøyelsessystemet?

Tre funksjoner

Leveren er det største organet i den andre enn huden kroppen. Den utfører flere funksjoner, tre av dem har noe å gjøre med fordøyelsessystemet. Leveren er plassert på høyre side av magen under mellomgulvet. Den kan veie så mye som 4 kg.

Bile Produksjon

En av funksjonene til leveren som gjelder fordøyelsessystemet er at det produserer galle. Bile er nødvendig for nedbryting av fett. Leveren gjør galle og lagrer den i galleblæren. Når en person bruker fettholdige næringsmidler, vil galleblæren frigjøre galle i magen for å bidra til syrene i magesekken sammenbrudd fettet.

Næringsstoffer og giftstoffer

Leveren behandler også næringsstoffer og giftstoffer. Når en person spiser, magesekken og tynntarmen fordøyer maten (eller væske eller medisiner og vitaminer). De brutt ned stoffene absorberes av tarmen vegger og reise til leveren. Leveren så bryter dem ned ytterligere.

Molekyler som er ernæringsmessig er transformert på en slik måte at det blir mest fordelaktig for hva kroppen trenger på tiden. Toksiner blir brutt ned til molekyler som er minst skadelig mulig.

Glukose

Leveren også mottar og produserer glukose. Mesteparten av glukose i leveren mottar produseres under fordøyelsesprosessen i tynntarmen. Enzymene i tynntarmen bryte ned molekylene på karbohydrater og sukker, glukoseproduserende molekyler, som deretter reiser fra tynntarmen til leveren. Leveren lagrer det som glykogen. Når du trenger energi, vil leveren omdanne glykogen tilbake til glukose, som deretter sendes inn i blodet.