Digidexo.com

Fakta om Red Gjær Rice for å senke kolesterolet

Red gjær ris er ris som er gjæret i Monascus purpureus, en type gjær. Asiatiske healere og utøvere har brukt rød gjæret ris i århundrer for å hjelpe på fordøyelsen og gir bedre blodsirkulasjon. I de senere årene har rød gjæret ris vært tilgjengelig i supplerende form og markedsføres som et naturlig hjelpemiddel i å senke kolesterolet. Det har også vært gjenstand for studier og etterforskning av Federal Drug Administration.

Historie

Dokumentasjon av bruken av rød gjæret ris dateres tilbake til Tang-dynastiet i 800. AD Det er inkludert i et medisinsk leksikon dateres tilbake til Ming-dynastiet (1368-1644) som en kur for dårlig sirkulasjon. Red gjær ris var, og er fremdeles, også brukt som et krydder i asiatisk mat. I 1977, en Dr. Endo of Japan oppdaget en naturlig forekommende substans innenfor Monascus gjær. Han kalte stoffet Moncacolin K. Denne forbindelsen er en lovastatin; lovastatin er den aktive bestanddel anvendes i resept som er foreskrevet for å senke kolesterol.

Time Frame

The Federal Drug Administration (FDA) regulerer ikke kosttilskudd. Red gjær ris ble solgt som et supplement gjennom 1990-årene, men ble også blir markedsført som et naturlig hjelpemiddel i å senke kolesterolet. Faktisk gjør rød gjæret ris har den medisinske eiendom på grunn av lovastatin som det inneholder. I 1999, skjønt, FDA annonserte at det ville søke regulering av supplement fordi lovastatin er en kontrollert substans.

Effekter

I 2000, den 10. Circuit Court of Appeals hersket FDA hadde myndighet til å regulere rød gjæret ris. Red gjær ris begynte å forsvinne fra hyllene i narkotika butikker og supermarkeder. Til syvende og sist, FDA etterforskning resulterte i produsenter av rød gjæret ris reduserer mengden av lovastatin i sine produkter. Lovastatin ble en trace element i over-the-counter rød ris gjær kosttilskudd.

Fordeler

Red gjær ris er fortsatt betraktet som en naturlig hjelpemiddel i å senke kolesterolet, og er fortsatt gjenstand for studier av dens effektivitet. Resultatene av en 2009 studie utført i Flourtown, Pennsylvania, ble publisert i det 16. juni-utgaven av "Annals of Internal Medicine". Studien inkluderte 62 personer som ikke kunne tolerere de negative bivirkninger av reseptbelagte statiner. De oppgitte røde gjær ris, karakterisert ved at mengden av lovastatin ble strengt kontrollert, viste markert forbedring i deres kolesterolnivåer enn de som fikk placebo.

Betraktninger

Så hvorfor gjorde FDA undersøke og deretter endre mengden av virkestoffet i rød gjæret ris som senker kolesterolet? De bivirkninger av reseptbelagte statiner kan være alvorlig og i noen tilfeller dødelig. Resulterende muskel og leddsmerter kan være alvorlige. Nyreskade er en mulighet. Andre, mindre alvorlige bivirkninger er hodepine, urolig mage og svimmelhet. Disse bivirkningene er et resultat av inntak av lovastatin, den samme aktive bestanddel i røde gjær ris.

Advarsel

Den røde gjær ris funnet på butikkhyllene har fortsatt spor av forbindelsen lovastatin, sammen med andre statin-inneholdende forbindelser. Red gjær ris ser ut til effektiv i å senke kolesterolet, og du kan være i stand til å tolerere de lavere doser i tillegg, i motsetning til de høyere doser i resepter.
Du kan også lide samme bivirkninger som du ville gjort hvis du tok en resept statin. Hvis kolesterolnivået er for høyt, kan rød gjæret ris være svaret for deg. Men du bør rådføre deg med lege før du starter rød gjæret ris og overvåke for bivirkninger.