Digidexo.com

Ernæring for Post Polio Syndrome

Ernæring for Post Polio Syndrome


Overlevende av polio kan være i faresonen for å utvikle postpoliosyndrom, eller PPS. PPS er en sykdom som påvirker tidligere skadet muskel, skjelett og nervesystemer i overlevende av polio. Eldre voksne rammes oftere, spesielt hvis de har opplevd en alvorlig form for polio da de var yngre. Symptomer inkluderer muskel atrofi og svakhet, pustevansker, leddsmerter, muskelsmerter og skoliose. Riktig ernæring og et balansert kosthold kan anvendes for å hjelpe kroppen fortsette å arbeide på sitt beste og holde styrke i musklene så lenge som mulig.

Kaloriinntaket

Personer diagnostisert med PPS må sørge for å spise nok kalorier per dag for deres alder og energinivå. Ifølge USDA Center for ernæring Policy and Promotion, voksne kvinner krever mellom 1600 og 2400 kalorier per dag, mens mannlige voksne trenger mellom 2000 og 3200 Disse eksakte tall er basert på alder og daglig aktivitetsnivå, så aktive voksne trenger flere kalorier daglig. Det er viktig at personer med PPS ikke i betydelig grad går over deres anbefalte daglige kalorinivå som overvektig kan bidra til ytterligere problemer med syndromet.

Viktigheten av Protein

Voksne med PPS trenger et balansert kosthold basert på byggesteinene i magert kjøtt og proteinkilder for å opprettholde muskelstyrke. Magert kjøtt og protein kilder inkluderer kylling, svinekjøtt, magert rødt kjøtt, fisk, nøtter, frø og bønner. Voksne vanligvis trenger mellom fem og seks gram protein per dag, hvor en unse tilsvarer ett egg, en fjerdedel kopp kokte bønner eller en halv unse av nøtter eller frø. Det er viktig å variere disse proteinkilder daglig for å maksimere ernæringsmessige fordeler.

Andre ernæringsmessige behov

Seksti prosent av PPS enkeltes kosthold bør være fra korn. Minst halvparten av korn som spises hver dag bør være hele korn. Grønnsaker bør spises oftere enn frukt, og fargene bør variere for å gi en rekke næringsstoffer. Melk, yoghurt og cottage cheese er sunne meieriprodukter som bør brukes daglig sammen med sunt fett som olivenolje, kokosolje, druekjerneolje og solsikkeolje.

Andre hensyn

Eldre voksne med PPS kan ha problemer med å være aktiv på grunn av tilstanden, som kan inkludere problemer shopping og matlaging sunne, balanserte måltider. Det er viktig å gjøre dette til en prioritet, fordi det kan redusere symptomene på syndromet og opprettholde en mer aktiv livsstil for en lengre tidsperiode. Voksne med PPS må sørge for at de får nok kalorier per dag i løpet av de riktige matvaregrupper. Konsultere en ernæringsmessig rådgiver eller lege kan være en nyttig måte å sørge for at kostholdet er på sporet.