Digidexo.com

Binaural høreapparater

Binaural høreapparater


Binaural høreapparater består av to høreapparater, en for hvert øre, med den dominerende øret innstilt til å gjenkjenne høyere frekvenser. Den hørsels signal fra den ene siden blir forsinket før den sendes til hjernen, slik at personen å lokalisere lyden opprinnelse og som gir en følelse av balanse. De tre typene er CROS (kontralateral ruting av signaler), BiCROSS (Binaural Kontralateralt Ruting av signaler) og MultiCROS (Multiple Kontralateralt Ruting av signaler).

CROS (Kontralateralt Routing av signaler)

En CROS (kontralateral ruting av signaler) høreapparat fungerer for folk som har normal hørsel på det ene øret, men er døv på det andre. Den består av en mikrofon bæres på døve øret som fanger opp lyd, kort forsinker det og sender det med FM-sender til en mottaker og forsterker på godt øre. Disse to signalene nå hjernen, en litt etter den andre, slik at den person til å lokalisere lyden retning eller opprinnelse.

BiCROSS (Binaural Kontralateralt Routing av signaler)

Folk som er døv på det ene øret og har også mild til moderat hørselstap i den andre er bedre med en BiCROSS (Binaural Kontralateralt Ruting av signaler) høreapparat. Den består av en mikrofon bæres på døve øret som sender lyd til FM-senderen til en mikrofon, forsterker og receiver på bruk øret, som også fungerer som et høreapparat. Det gir et lydsignal til hjernen fra det døve øre og også forsterker signalet fra det brukbare øre.

MultiCROS (Multiple Kontralateralt Routing av signaler)

En MultiCROS (Multiple Kontralateralt Ruting av signaler) høreapparat er best når personen ikke ønsker å plukke opp støy fra døve eller dårlig øret, slik som vindstøy når man kjører i en bil. Det er en BiCROSS høreapparat med en vippebryter som slår av høreapparatet på den dårlige siden, slik at personen til å bruke det som et enkelt høreapparat.

Binaural høreapparat Fordeler

Binaural høreapparater gi bedre forståelse av tale, bedre forståelse i gruppen og støyende situasjoner, lokalisering (muligheten til å finne retning eller opprinnelse av lyder), bedre lydkvalitet og jevnere tone kvalitet med mindre forvrengning og bedre lydgjengivelse. De gir også en bredere hørevidde, redusert tilbakemeldinger og piping, bedre skille mellom lignende lyder og ord, og de hindrer forringelse av å høre på den svakere øret ved å holde den aktiv.