Digidexo.com

Hva er Glukosamin?

Glukosamin er en forbindelse som produseres naturlig i kroppen. Som en sentral del av dannelsen av brusk, er glukosamin avgjørende for utvikling og vedlikehold av kroppens ledd. Glukosamin er også en mye brukt kosttilskudd, med en rekke helsemessige fordeler tilskrives det, noen med vitenskapelig støtte og andre som sikkerhet og effekt av glukosamin har ennå ikke påvist.

Glucosamine i kroppen

Glukosamin er en amino-sukker som er produsert av kroppen naturlig. Amino sukkere fra andre kropps sukkere ved at de ikke gir energi til kroppen, men bidrar til strukturen av kroppsvev. Glukosamin er en viktig byggestein i produksjon og reparasjon av brusk som utgjør kroppens ledd. Imidlertid kan aldringsprosessen påvirker kroppens evne til å produsere denne viktige forbindelsen, som fører til forringelse av kroppens vektbærende ledd. Av denne grunn har glukosamin kosttilskudd blitt big business, som glukosamin er ikke lett tilgjengelig fra primær mat kilder.

Glukosamin kosttilskudd

Glukosamin er tilgjengelig i en rekke former som kosttilskudd, som oftest i form av tabletter, kapsler, pulver eller som en væske. Mange av disse kosttilskudd er avledet fra animalsk vev, slik som exoskeletons av en rekke skalldyr, men noen er laget av mais. Mens glukosamin sies å ha helsemessige fordeler på en rekke områder, er det merket som et supplement til mat av FDA, derfor betyr glukosamin ikke er regulert som et rusmiddel, og heller ikke har etaten godkjent det for medisinsk bruk i mennesker.

Som støtte for Joint Health

Glukosamin er meget ofte markedsført som et supplement som er gunstig for felles helse, som antas å hjelpe kroppen i å bygge og reparere brusk, så vel som lindring av smerte og inflammasjon. Glukosamin forberedelser gjort for felles helse ofte kombinere glukosamin med andre kosttilskudd, slik som chondroitin. Forskning gjort på sin effektivitet for dette formålet har gitt motstridende resultater.

Glucosamine and Osteoarthritis

Glukosamin er vanligvis brukes ved behandling av slitasjegikt, og i dette området, er det noen solid vitenskapelig støtte for dens effektivitet. Ifølge Glukosamin / Chondroitin Leddgikt Intervention Trial, eller gange, gjort i regi av National Institute of Heath, Glucosamine and chondroitin, gitt i kombinasjon, vist seg effektiv i behandling av moderat til alvorlig knesmerter skyldes slitasjegikt, viser bedre resultater enn vanlig ikke-steroid smertestillende midler.

Mulige bivirkninger og forsiktighetsregler

Mens glukosamin kosttilskudd er generelt godt tolerert av de som bruker dem, er det noen mulige bivirkninger. Personer som er allergiske mot skalldyr kan ha grunn til å være bekymret for bruk av glukosamin, som mange kommersielle kosttilskudd er avledet direkte fra skjell og krepsdyr. Bivirkninger som kvalme, halsbrann, diaré, oppkast og hodepine er mulig. I sjeldne tilfeller, produkter som kombinerer Glucosamine and chondroitin har vært knyttet til midlertidige økning av blodtrykket, og sikkerhet for bruk av kvinner som er gravide eller ammende har ikke blitt bevist. Som med alle supplement, er det lurt å søke råd hos helsepersonell før du bruker glukosamin.