Digidexo.com

Fish Oil Helse Fakta

Fish Oil Helse Fakta


Omega-3 fettsyrer, også kjent som fiskeolje, har forskjellige nyttige helsemessige fordeler som bidrar slike ting som hjertet og huden. The Food and Drug Administration (FDA), derimot, anbefaler at visse forholdsregler tas ved inntak av fisk rik på omega 3 fettsyrer eller fiskeolje kosttilskudd. Det finnes flere ulike derivater av fiskeolje, så ta kontakt med legen din før du tar fiskeolje i noen form.

Historie

Tran, en type fiskeolje, har blitt brukt i hundrevis av år. Fattige mennesker i Nord-England, Skottland, Irland, Nord-Europa, Island og Newfoundland ga den til sine dyr. Fordi denne oljen gjort sine dyr så sunt, begynte folk forbruker tran selv. Fiskere gned det på ømme ledd og på huden deres. De har også konsumert det å bekjempe forkjølelse og influensa virus da de var på sjøen.

Sammensetning

Fiskeolje kommer fra vev av fet fisk. Den inneholder omega-3 fettsyrer, eicosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), som er forløpere til eicosanoider som reduserer inflammasjon i hele kroppen. Visse småfisk får fiskeolje fra å spise mikroalger som produserer disse fettsyrene. Større fet rov fisk spiser små fisk likene som er rik på fettsyrer.

Fordeler

Flere studier har antydet at mengder av DHA og EPA i form av fisk eller fiskeolje kosttilskudd lavere triglyserider, redusere oppbygging av plakk, lavere blodtrykk, redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag hos personer med kjent hjertesykdom, holde flå yngre utseende og øke hjernens funksjon. Noen eksperter mener at fiskeolje kan forsinke eller hindre utbruddet av demens.

Typer

Foruten fet fisk, andre mat kilder til omega 3 fettsyrer inkluderer linfrø, egg, kjøtt, visse typer nøtter, spinat, sesamfrø lim og kikerter. Plant kilder av fettsyrer er kalt alfa-linolensyre (ALA). De kan konverteres i kroppen til EPA og DHA. Oljer som inneholder fettsyrer er soyaolje, rapsolje og linfrø / linfrøolje.

Advarsel

FDA anbefaler å begrense inntak av visse typer fete fiskeslag som albacore tunfisk, hai og sverdfisk på grunn av høye nivåer av giftige forurensninger. Hvis du konsumerer store mengder omega 3 fettsyrer, kan du ha en økt risiko for blødning eller blåmerker. Du kan også oppleve magegass, kvalme eller diaré. Hvis disse bivirkningene vedvarer, bør du kontakte legen din.

Andre funksjoner

Fiskeolje fører blodplateaggregasjon og utvidelse av arterier og vener. Det har også anti-inflammatorisk virkning. Dermed kan det redusere risikoen for hjerneslag og bidra til å roe allergisk betennelse. Symptomer på essensielle fettsyrer mangler inkluderer flassende og kløende hud.

Dosering

En dose på 900 mg pr dag har vist seg å ha en gunstig effekt på å redusere utviklingen av hjertesykdom. Forbruk av minst to porsjoner fisk per uke er anbefalt av American Heart Association (AHA) på grunn av dens fordeler for hjertet og blodårene. AHA anbefaler minst 1 gram EPA pluss DHA for personer med hjertesykdom. AHA anbefaler også 2 til 4 gram per dag av EPA pluss DHA som kapsler under a lege omsorg for folk som trenger å senke triglyseridnivåer i blodet.