Digidexo.com

Probiotiske Effects

Probiotika er kosttilskudd som er designet for å forsterke naturlige menneskelige fordøyelsen gjennom hjelp av levende bakteriekulturer. Siden den første forskning på probiotika i begynnelsen av det 20. århundre, har over 20 stammer av nyttige bakterier blitt identifisert og innarbeidet i en rekke kapsler og matvarer som bidrar til å regulere avføring og gi et betydelig antall langsiktige fordeler. Mens de fleste av virkningene av probiotika har på menneskekroppen er svært fordelaktig, er det flere negative virkninger som bør tas i betraktning før et daglig regime blir startet.

Betraktninger

Alle mennesker har naturligvis kolonier av bakterier som lever inne i magen og tarmene. Disse bakteriene nyte et symbiotisk forhold med mennesker, så de får rikelig med næring og et gjestfritt bomiljø samtidig som det gir fordøyelses assistanse og naturlige pH-balanse til sine verter. Men kan disse gunstige bakteriekolonier bli utarmet over tid på grunn av sykdom, dårlig kosthold, og misbruk av visse medisiner som avføringsmiddel. Reduksjonen av disse koloniene kan negativt påvirke hele fordøyelsessystemet og føre til forstoppelse og magesmerter.

Funksjon

Probiotika hovedsak arbeidet ved å bidra til å opprettholde og fylle disse kolonier av gunstige bakterier. De kan inntas gjennom en rekke måter, inkludert daglige kapsler, yoghurt skudd, eller forbedrede meieriprodukter. Kapsler av probiotika er tilsvarende kapsler av en hvilken som helst næringsstoff, og inneholder levende bakterier i en lett fordøyelig skall. Liten yoghurt skudd, som inneholder mindre enn ett gram av yoghurt infused med høyt antall probiotika, kan tas en gang om dagen i stedet for kapselen. Betydelige mengder probiotika har også blitt inkludert i mange typer melk, ost og yoghurt for å holde antall tarmfloraen høye.

Innledende Effects

Den første effekten av probiotika er en økning i avføring og en nedgang i forstoppelse. Personer som begynte å ta probiotika kan legge merke til at deres avføring blir mindre hardt og pass mye enklere. En annen innledende effekt av probiotika er en nedgang i abdominal oppblåsthet forbundet med forstoppelse og dårlig fordøyelse.

Long Term Effekter

Probiotika også gi effekter som manifest etter konsistent langsiktig bruk. Disse inkluderer økt immunforsvar, en senking av kolesterol og blodtrykk, og også mild, men merkbar, vekttap. Personer som er laktose intolerant har også bemerket at konsekvent bruk av probiotika har redusert følsomhet for meieriprodukter, og folk som handler med kronisk irritabel tarm-syndrom har også rapportert en lessening av symptomer når innlemme probiotika i sitt daglige kosthold.

Negative effekter

Mens de fleste av virkningene av probiotika er fordelaktig, er det noen ubehagelige bivirkninger som oppstår spesielt i den første måneden av bruk. Disse effektene er diaré, magekramper, også hyppig avføring, og økt flatulens, som alle avta over tid. En mer alvorlig beskyldning mot probiotika tyder på at regelmessig probiotiske forbruket hos personer som lider av akutt pankreatitt resulterer i en høyere risiko for død enn hos dem som ikke gjør det.