Digidexo.com

Hvordan er HPV Testet?

Hvordan er HPV Testet?

Innledning

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er om lag 20 millioner amerikanere er nå smittet med humant papillomavirus, eller HPV, en av de vanligste seksuelt overførbare sykdommer. Når kontrakt, kan det føre til kreft, og noen typer kan også forårsake kjønnsvorter. I mange tilfeller trenger symptomene ikke umiddelbart presentere seg selv. Men hvis du er bekymret for en mulig infeksjon eller hvis du ofte har sex med flere partnere, er en HPV-test er en enkel måte å finne ut om du er infisert.

For kvinner

Testing for HPV er forskjellig for menn og kvinner. For en kvinne, er en vattpinne test utføres for å få celler fra livmorhalsen. For å gjøre dette, vil en medisinsk faglig ta en bomullsdott og forsiktig skrape den over overflaten av livmorhalsen. Vattpinner blir deretter sendt til et laboratorium for testing. I noen tilfeller kan HPV bli testet ved hjelp av de samme cellene innsamlet i løpet av en celletesten, men bare hvis det er en væske-basert Pap-testen utføres.

For menn

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er det ingen godkjent testmetode for å diagnostisere HPV i menn. Men i de fleste mannlige tilfeller HPV går bort av seg selv og ikke forårsaker en alvorlig trussel mot en manns helse. Ytre symptomer på HPV kan hjelpe menn innser at de har HPV, fordi mange former av viruset forårsake kjønnsvorter.