Digidexo.com

Forskjeller mellom Low-Fat og full-fett Foods

Ernæringseksperter anbefaler å konsumere lav-fett produkter for å hjelpe moderere inntaket av fett og kolesterol, som for mye fett i kosten øker risikoen for fedme og kronisk sykdom. Med alle de lav-fett etiketter der ute, hva er forskjellen mellom disse produktene og deres full-fett varianter, og det er verdt å gjøre et bytte?

Funksjon av Fat

Inntaket av fett støtter huden og håret, regulerer hormonsystemer, og fremmer opptaket av vitaminene A, D, E og K. Fett også kan forbedre hvordan mat smaker og føles i munnen, og kan gjøre at du føler deg mett, eller full . Umettet fett, inkludert poly, mono og omega-3 fettsyrer, gi helsemessige fordeler, inkludert å forbedre forholdet mellom gode og dårlige kolesterolet.

Lese etiketter

Lav-fett versjoner av nesten alle mat finnes, fra iskrem til potetgull til majones. Etiketter kan lese lite fett, redusert fett, lite mettet fett eller fettfri. Lite fett på en etikett betyr et produkt vil ha 3g eller mindre fett per servering. En etikett som utgir seg for lite mettet fett ikke har mer enn 1 g mettet fett per servering. Redusert fett betyr et produkt har 25 prosent mindre fett enn full-fett motstykke. En lett versjon av et produkt har 1/3 mindre kalorier eller 50 prosent mindre fett enn originalen.

Ekspert Anbefalinger

The American Heart Association og US Department of Agriculture anbefaler at du velger lav-fett og fettfrie produkter for å støtte hjerte helse. Begge disse organisasjonene anbefaler at ikke mer enn 30 prosent av det daglige kaloriene kommer fra fett, og at du begrenser mettet fett inntak til bare 10 prosent av disse totale fettkalorier.

Trans fett --- slik som de som finnes i produkter med delvis hydrogenert oljer på etiketten --- bør unngås helt. En studie publisert i april 2004 utgaven av American Journal of Clinical Nutrition bemerket at inntak av transfett kan føre til utvikling av hjertesykdom og diabetes. Begge trans-og mettet fett heve kolesterolnivået og kan føre til høyt blodtrykk.

Fett inneholder også 9 kalorier per gram, sammenlignet med 4 kalorier per gram protein eller karbohydrater. Overforbruk av fett kan føre til en kalorioverskudd og kan resultere i vektøkning. Balansere mengden av lav-fett og full-fettprodukter i kostholdet ditt kan hjelpe deg med å administrere din vekt.

Innbyttere

Erstatte lav-fett produkter i oppskrifter kan gjøre lite merkbar forskjell i smak. Prøv fettfattig ost i gryteretter, lav-fett rømme i bakevarer og lav-fett majones i dips. Mange lav-fett produkter kan smake så godt som deres høy-fett kolleger. Hvis det er visse lav-fett matvarer du finner usmakelig, unne deg full-fett versjoner, men være spesielt oppmerksom på porsjonsstørrelsen og reservere sitt forbruk for spesielle anledninger.

Husk at alt fett er ikke fienden. Enumettet fett, som de som finnes i nøtter, avokado og olivenolje, til nytte for din helse. Vurdere å finne måter å erstatte disse sunnere fett for full-fett elementer som inneholder uønskede mettet og trans fett.

Advarsler

Lite fett betyr ikke lav kalori. Tekstur og smak av noen produkter kan lide med en reduksjon av fett, så produsentene kan legge til ekstra sukker og fortykningsmidler. Dette kan resultere i en lav-fett produkt som inneholder så mange, eller enda mer, kalorier enn en full-fett versjonen.

Lav-fett versjoner er noen ganger mindre tilfredsstillende enn full-fett versjoner, så noen individer spiser større porsjoner for å tilfredsstille deres krav. Sjekk etiketter og sammenligne produkter for å ta de beste beslutningene om bruk av lav-fett produkter. Husk at selv lav-fett kjeks og kaker er ikke helsekost.