Digidexo.com

Hvordan måle for en trifokale Lens

Hvordan måle for en trifokale Lens


En trifocal linse AIDS-pasienter som lider av økt presbyopi og krever synskorreksjon for mellomliggende avstander. Presbyopi er en tilstand også kjent som "alders-syn." Økt presbyopi krever mer enn en + 2.00D tillegg. Riktig plassering av linsen er avgjørende for pasientens komfort. De nødvendige målinger for en trifokale objektivet inkluderer pupillen avstand, optisk senterhøyde og segmenthøyde.

Hvordan måle for en trifokale Lens

Pupillen Avstand

En måle pasientens pupilleavstanden avstand (PD) ved hjelp av hornhinnerefleks pupillometer eller millimeter linjal. Den pupilleavstanden avstand bestemmer målingene for midten av pasientens eleven eller visuelle akse.

•  Mål pupillen monocularly avstand, fra midten av nesen til høyre pupillen og deretter til venstre eleven eller binokulært, fra sentrum av en elev til den andre.

Hvil linjal på pasientens nese for ekstra støtte når du tar målingene. En skjev linjal resulterer i unøyaktige målinger.

Optisk senterhøyde

Direkte pasienten å sette på rammer i typisk mote. Den optiske midthøydemåling krever samspill mellom øyet og linsen å formulere riktige målinger.

Lag en prikk på linsen som markerer midten av pupillen. Du vil se posisjonen av den visuelle akse på linsen.

Ta B måling med millimeter hersker. Den B måling måler den vertikale avstand fra toppen til bunnen av rammen.

Halvere B måling. Halvere B måling gir deg den midtre delen av objektivet, som du vil merke. Sammenlign dot merking eleven til halvert B-måling mark; de bør være innen fem mm fra hverandre.

8. Mål avstanden fra eleven dot til bunnen inne i en del av rammen, noe som gir deg OC høyde.

Segment Høyde

Hold opp millimeter hersker vertikalt over rammen, slik at start "0" måling er på bunnen av pupillen og resten av linjalen krysser bunnrammen av briller. Segmentet høyde bestemmer den korrekte plasseringen av trifocal linse på rammen.

Mål avstanden fra startpunktet til den aller nederste del på innsiden av rammen av briller. Den segmenthøyde er unik for hvert par av linser fordi avstanden fra bunnen av pupillen til bunnen av rammen er alltid forskjellig.

Record målingen. Antallet må være i millimeter, og standard målinger varierer 14-25 millimeter.

Hint

  • Pasienten må se direkte på målet i pupillometer når du måler pupillary avstand.
  • Når du tar noen av de tre målingene, sitte på tvers fra pasienten i samme høyde. Eventuelle variasjoner i høyden påvirke målingene.