Digidexo.com

Ernæring av Cod Fish

Codfish kommer fra de kalde nordlige havområder. Denne fisken har en mild smak og fast hvitt kjøtt. Fullpakket med essensielle sunne fettsyrer og vitaminer, er torsk en viktig del av et balansert kosthold.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er en av de essensielle fettsyrene. Omega-3 fettsyrer spiller en avgjørende rolle i hjernens funksjon. Disse viktige fett har også anti-inflammatorisk egenskaper.

Protein og kalorier

Torsk er høy i protein og lite fett og kalorier. En fire-unse servering av torsk har 119 kalorier og inneholder 51 prosent av det daglige proteinbehov.

Vitamin B6

Codfish er en sunn, naturlig kilde til vitamin B6. Vitamin B6 påvirker produksjonen av serotonin og melatonin. Serotonin er en viktig stemningsregulerende kjemisk, og melatonin regulerer søvnmønster.

Vitamin B12

Vitamin B12 finnes i torsk. Tilstrekkelig nivåer av vitamin B12 er viktige for utvikling og opprettholdelse av et sunt nervesystem. Lave nivåer av vitamin B12 kan bidra til kronisk tretthet.

Niacin

Torsk er en god kilde for niacin, en av B-vitaminer. Niacin spiller en rolle i å senke kolesterolet og hjelper kroppen med behandling fett. Niacin regulerer også stoffskiftet og øker blodsirkulasjonen.