Digidexo.com

Hvordan avlaste en øreverk

En øreverk er en smertefull tilstand som rammer voksne og barn i alle aldre. Ytre eller indre øret infeksjoner, tannpine, fuktighet i øret, luftveisinfeksjoner, skader på øret og andre medisinske tilstander kan forårsake øreverk. De fleste øreverk er ikke alvorlig, og det er noen enkle ting du kan gjøre for å lindre smerten.

Hvordan avlaste en øreverk

•  Identifiser årsaken til øreverk før du prøver å avlaste det uten hjelp av lege. Hvis du mener skade på øret eller en infeksjon har forårsaket din øreverk, søke lege råd før du forsøker å lindre smerten. Øreverk forårsaket av tannpine, forkjølelse og luftveisinfeksjoner, eller fuktighet i øret bør svare godt til enkle at-home behandlinger.

Prøv å bruke varm søt olje å avlaste en øreverk. Varm en liten mengde søt olje i en pipette ved å plassere teller inn i en kopp varmt vann. Test søt oljens temperatur ved å plassere en liten mengde av den oppvarmede olje på håndleddet. Hvis oljen føles kjølig å ta på, varme den litt mer. Hvis det føles varmt, la den avkjøles før du bruker den. Etter den søte oljen har nådd en varm temperatur, tilt hodet til siden (med de berørte øret vendt oppover) og nøye tillate noen dråper olje til å slippe inn i øret ditt. I begynnelsen vil dette føles rart og hørselen kan virke litt dempet. Denne følelsen er normalt og skal passere i løpet av få minutter.

Legg en liten bomullsdott i øret for å holde søt olje i og holde luften ut for å avlaste en øreverk.

Ta en over-the-counter smertestillende for å lindre en øreverk. Velg en smertestillende som ikke inneholder en feber redusering. En øreverk som er ledsaget av feber kan tyde på en alvorlig medisinsk tilstand og feber redusere medisiner kan maskere denne viktige symptom.

Prop hodet opp på en pute for å lette trykket i ørene og lindre en øreverk.

Ta kontakt med legen din hvis du opplever feber, hørselstap, sterke smerter, eller hvis øreverk varer i mer enn 24 timer.

Hint

  • For mer informasjon om øreverk, se Resource.
  • Innpakning et varmt vann flaske i et håndkle og plassere den på øret kan lindre en øreverk.
  • Bruk aldri bomullspinner når du opplever øresmerter.
  • Pass på at den søte oljen ikke er for varm før du legger det inn i øret ditt.