Digidexo.com

Diett for sår i munnen

Det finnes flere typer munnsår, som er forårsaket når den følsomme munnen fôr er skadet. Skade kan være forårsaket av stress eller virus, varm mat, biting innsiden av munnen eller pusse tennene for aggressivt. BBC Health bemerker at i mer alvorlige tilfeller kan munnsår være et symptom på herpes, inflammatorisk tarmsyndrom eller immunsykdommer. De fleste munnsår (kjent som canker sår) varer vanligvis syv eller så dager. Vier oppmerksomhet til kosthold kan bidra til å lette smerter og forkorte den helbredende tid.

Forebyggende Eating

Ifølge Urter 2000, et nettsted som fokuserer på holistisk helse, konsumere en sunn diett av grønnsaker, frukt, fullkorn, fisk, meieriprodukter og magert kjøtt for å forsyne kroppen med vitaminer og mineraler den trenger for å unngå og bekjempe infeksjoner som føre til at noen sår.

Mens du har en sår

Prøv en rensende diett for å rense systemet og lette smerter og varigheten av munnsår ved å unngå stekt, fet og krydret mat. Følg en rensende diett av juice, ulike frukter og rikelig med grønnsaker i to dager fra starten av et sår. Hvis munnen din er for sår til å tillate deg å spise de fleste matvarer, prøv juicing frukt og grønnsaker, eller blande seg sunne smoothies. Vær oppmerksom på at syre i sitrusprodukter vil trolig irritere sår.

Mangler

Mange mennesker som lider av kroniske munnsår er ofte mangelfull i jern, sink og vitamin B-12, sier Urter 2000. Matvarer som er rike på i B-12 og sink inkludert lever, muslinger, biff, ost, egg og lam, mens bønner, spinat, tofu og brokkoli er rik på jern. Ifølge Ayushveda, et online magasin, spise disse matvarene og ta kosttilskudd etter behov hjelper kroppen bekjempe fremtidige sår og forkorter varigheten av dagens sår.

Urter

Urter 2000 anbefaler at personer med munnsår supplere kosten med en daglig vitamin A kapsel eller supplement, samt 250mg av vitamin E.