Digidexo.com

Hvordan behandle Rakitt

Behandling for rakitt avhenger av årsaken til lidelsen. Dersom betingelsen er på grunn av en mangel på vitamin D, kalsium eller fosfor i dietten, så rakitt behandles ved å erstatte disse næringsstoffer. Bedring i symptomer kan oppstå i løpet av uker med å legge til kosttilskudd. I mer alvorlige tilfeller hvor bena eller ryggen er deformert, kan leger bruker bukseseler for å holde beina på plass som de vokser. Kirurgi kan være nødvendig for å korrigere noen deformities.Hereditary rakitt skyldes vanligvis nedsatt nyrefunksjon og vil ikke svare på økning i vitamin D. Personer med nyresykdommer bør ha sin fosfat og kalsium nivåer overvåkes nøye av en lege. Spesifikke nivåer av kosttilskudd kan anvendes for å behandle rakitt.

Bruksanvisning

Behandling av Rakitt

Hvis du merker symptomer på rakitt, snakke med en lege om det. Symptomer inkluderer skjelettsmerter, muskelømhet, tannproblemer, brudd, bøyde ben, og kortvoksthet. Blodprøver eller x-stråler kan bli brukt for å bekrefte en diagnose.

Evaluere kostholdet ditt. Rakitt er oftest forårsaket av en mangel på vitamin D, som vanligvis oppnås ved å forbruke befestet meieriprodukter. Huden syntetiserer også vitamin D når den utsettes for sollys, men denne prosessen tar lengre tid i mørkhudede personer og er forhindret av solkrem. Mennesker (særlig barn) som tilbringer litt tid utendørs og ikke bruker meieriprodukter er i faresonen for å utvikle rakitt.

Med råd fra en lege, øke inntaket av vitamin D gjennom mat, sollys, eller et supplement. Laktoseintoleranse eller andre gastrointestinale forstyrrelser som hindrer riktig absorpsjon av vitamin D kan kreve spesifikke tilskudd.

Kontroller at du har tilstrekkelig inntak av kalsium og fosfor i tillegg. Dette er helt nødvendige bein byggende næringsstoffer, og en mangel på dem i kosten vil bidra til rakitt symptomer. Høy kalsium matvarer inneholder melkeprodukter, grønne grønnsaker, og befestet juice og frokostblandinger. Nøtter, frø, korn, fisk og kjøtt alle inneholder fosfor.

Korrigerende bukseseler eller kirurgi kan være nødvendig for å hindre permanente misdannelser. Rådfør deg med en lege for å finne ut om disse behandlingene er nødvendig.

Tips og advarsler

  • Behandlingen er mest effektiv når rakitt er fanget tidlig og blir mer vanskelig som mangel er forlenget. Hvis du har risikofaktorer for rakitt, ta kontakt med en lege umiddelbart for å minimere sjansen for å oppleve symptomer.