Digidexo.com

Fakta om alkoholforgiftning

Fakta om alkoholforgiftning


Alkohol, mens sosialt akseptabelt og greit i moderate mengder, er et farlig stoff. Uansvarlig alkoholforbruk er kraften bak mang en trafikkulykke, skade, avhengighet og død. I tilfelle av overstadig drikker og tunge partiers, er det en spesielt farlig enhet kjent som alkoholforgiftning. Vanskelig å oppdage og potensielt dødelige, er det viktig for folk å forstå farene og tegn på alkoholforgiftning, som det kan en dag bidra til å redde et liv.

Hva er alkoholforgiftning?

Mange folk ikke slutter å innse at etylalkohol regnes som et toksin av menneskekroppen. Alkohol forgiftning oppstår når for mye etyl alkohol er konsumert av en person i løpet av kort tid, noe som gir kroppen tid til å naturlig rense giftstoffer absorbert inn i blodet. Fordi alkohol er en naturlig depressant, kommer den virkelige faren fra den potensielle opphør av vitale funksjoner som pust, brekningsrefleksen og hjertefrekvens. Disse ufrivillig funksjoner blir alle styrt av sentralnervesystemet, et system som kan bli alvorlig svekket av en overdose av etylalkohol.

Tegn og symptomer

En av de største farene ved alkoholforgiftning er at det kan være vanskelig å se forskjell mellom "hadde litt for mange" og "alvorlig syk", spesielt siden de som gjør vurderingssak vanligvis har drukket også. Her er noen av de mest fremtredende advarsler om at en person kan ha alkoholforgiftning:

Blekhet, eller blek hud med en blålig tone (indikerer mangel på oksygen) Bevisstløshet (en person har "gått ut" og kan ikke bli vekket) Treghet av respirasjon (mindre enn åtte åndedrag tatt per minutt) Beslag under gjennomsnitt kroppstemperatur mye oppkast ( oppkast er kroppens naturlige giften kontroll, det er å prøve å rense giftstoffer ut av systemet før de kan gå inn i blodbanen)

Hva du ikke å gjøre

Ved mistanke om en person for å ha alkoholforgiftning, er det aldri en god idé å la dem bevisstløs til "sove det av." Alkohol kan fortsette å gå inn i blodet etter at en person har gått ut, og hever risikoen for alvorlig skade eller død.

Fremkall ikke brekninger. En person med alkoholforgiftning kan ha en deprimert brekningsrefleksen, som betyr at hun kan kveles. Personen kan også få oppkast i lungene og forårsake kvelning.

Ikke vent for alle symptomene på alkoholforgiftning å være til stede før du tar handling. Hvis en person blir dødelig forgiftet, er tiden av essensen.

Ikke kast bort tiden med unyttige metoder som fôring personen svart kaffe eller å sette henne inn i en kald dusj. Fatale nivåer av alkohol skal bare behandles med lege.

Hva å gjøre

Det viktigste å gjøre er å ringe 911 for akuttmedisinsk hjelp. Gjette nivået av drukkenskap for å avgjøre om hjelp skal kalles vil bare lykkes i å kaste bort dyrebare minutter. Har så mye informasjon som mulig for tidsklarerings, slik som tidsrommet, mengden av alkohol konsumert og type eller typer av alkohol konsumert. Bo med personen til enhver tid til profesjonell hjelp kommer.

Statistikk

Det er anslått at nesten 50.000 tilfeller av alkoholforgiftning er rapportert hvert år i USA. Mer urovekkende, omtrent en gang per uke, dør en person som følge av alkoholforgiftning. Tenåringer og unge voksne er mest sannsynlig å bli offer for denne skadelige fenomen. Dette er delvis på grunn av ting som mobbing, overstadig drikking og drikking spill.