Digidexo.com

Tegn og symptomer på Mold i Humans

Tegn og symptomer på Mold i Humans


Eksponering for muggvekst i hjemmet, kan skolen eller arbeidsplassen ha uheldige helsemessige bivirkninger. Alt fra mild til alvorlig, kan symptomer inkluderer allergiske reaksjoner, pusteproblemer og kroniske infeksjoner.

Allergiske Reaksjoner

Vanlige symptomer på en allergisk reaksjon mot mugg, som definert av New York State Department of Health, er røde, kløende øyne, nese og bihuler lunger, irritasjon i halsen, hudutslett og hodepine.

Luftveissymptomer

Mold eksponering kan føre til luftveissymptomer, som tungpustethet, hoste og pustevansker. Disse symptomene er vanligvis milde og ikke utvikle seg til alvorlige infeksjoner.

Infeksjon

Selv om risikoen for mugg-indusert infeksjon, kjent som invasiv aspergillose, er minimal, noen symptomer inkluderer feber, muskelsmerter, blodig hoste og brystsmerter. Ifølge Mayo Clinic, er disse symptomene vanligvis oppleves av mennesker med eksisterende kronisk lungesykdom eller nedsatt immunforsvar.

Misforståelse

Selv om begrepet "giftig mold" er ofte brukt for å referere til muggsopp som produserer skadelige effekter, er formen i seg selv ikke giftig. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, disse formene produsere de samme typer av allergiske og luftveissymptomer som alle innendørs muggsopp kan påføre.

Risikofaktorer

De med høyest risiko for å utvikle mugg-relaterte symptomer inkluderer spedbarn, eldre, folk som lider av kroniske lunge sykdommer som emfysem, og pasienter med nedsatt immunforsvar som stammer fra HIV / AIDS eller kjemoterapi behandlinger.

Betraktninger

Muggsopp vokse og formere seg på steder som gir tilstrekkelig fuktighet, varme og organisk materiale. I hjemmet, badene er spesielt utsatt, og utett tak og vegger gir en grobunn for mugg. For å hindre muggvekst, eliminere eventuelle fuktproblemer i hjemmet, og rent eksisterende mold med et blekemiddel løsning.