Digidexo.com

Hvordan Prime Kjemoterapi

Kjemoterapi, som er en potent medikament som brukes til å bekjempe kreft, er svært giftig og krever spesielle forholdsregler når det blir håndtert av medisinsk personell. Det er ofte administreres via intravenøs (IV) rute. Hvis du er en sykepleier å ta vare på en pasient på kjemoterapi, må du utvise forsiktighet når grunning linjen for å hindre at medisiner fra søle på disken eller får på huden din og klær.

Hvordan Prime Kjemoterapi

Sette opp

•  Kontroller kjemoterapi bag til å bestemme løsningen at det er blandet inn. Er det vanlig saltvann eller druesukker? Ta en piggyback (50 eller 100 ml) av den samme løsningen fra Pyxis.

•  Gå til medisinering forberedelse området av pleiestasjonen og legger inn en absorberende pute på telleren. Dette vil suge opp kjemoterapi narkotika bør det være noen søl.

Don en chemosafety kappe for å hindre kjemoterapi narkotika spruter på klærne dine. Wear to par latekshansker; intens friksjon kan gjøre det vanskelig å sette på det andre paret, så gå en størrelse større.

Priming av Tubing

Klem IV slangen. Spike løsningen piggyback med IV slangen og heng posen på veggen.

Åpne sakte IV slange klemmen, slik at oppløsningen strømmer gjennom slangen. Pass på at det ikke er luftbobler i slangen eller de vil strømme inn i pasientens blodet. Hvis det er luftbobler, er det bare flick dem med fingrene til de reiser opp slangen og i dryppkammeret.

6. Klemme IV slange når løsningen strømmer til enden av slangen. Ta ned løsningen piggyback fra veggen. Fjern IV slangen og bruke den til å pigge kjemoterapi bag.

Din kjemoterapi er nå klar til å gis. Hold din kappe og hansker på før etter at du har lagt ved medisinering til pasienten IV kateter.

Hint

  • Du kan være veldig opptatt i løpet av skiftet. Kjemoterapi gis vanligvis på en fast tidsplan, for eksempel hver 6. time i totalt 12 doser. Hvis apoteket leverer vesken tidlig, kan du prime det på forhånd for å unngå rushing i siste øyeblikk.
  • Til tross forsiktighet, kan søl utilsiktet oppstå når du forbereder kjemoterapi. Det bør være en chemo kit på enheten som har alle de nødvendige forsyninger for rengjøring en kjemoterapi utslipp. Varsle legen om utslippet, og be apoteket for å sende deg en annen pose med kjemoterapi narkotika.