Digidexo.com

Symptomer på muskelsystemet Sykdommer

Symptomer på muskelsystemet Sykdommer


Musklene fungerer sammen med bein, sener og leddbånd å bevege kroppen. Som alle andre organsystem, musklene er utsatt for sykdom. Enten som følge av en infeksjon, en skade, eller en lidelse, muskel sykdom symptomer er like varierte som årsaker.

Mekaniske Symptomer

Når det foreligger en skade på muskelen, smerte og stivhet er vanlige symptomer. Enhver forstuing eller belastning vil føre til en skarp smerte på stedet av skaden, mens overdreven bruk av muskelen vil føre til en generalisert eller murrende smerte.

Nevrologisk sykdom

Sykdommer i nervene som sender signaler til musklene stede med symptomer på svakhet eller en manglende evne til å bevege musklene. Disse sykdommene inkluderer Parkinsons, multippel sklerose, og Lou Gehrig sykdom.

Muskeldystrofi

Muskeldystrofi er en gruppe av flere sykdommer hvor musklene avfall unna. Symptomene inkluderer muskel svakhet, smerte, manglende evne til å bevege seg på riktig måte (ataksi), og eventuelt tap av muskelmasse.

Infeksjon

Virusinfeksjoner, som influensa, har symptomer på muskelsmerter (myalgi) fordi immunsystemets reaksjon på infeksjonen produserer kjemikalier som forårsaker feber og muskelsmerter. Det er noen infeksjoner, virus-og bakterie, som forårsaker muskel vev ødeleggelse som de bruker vevet for mat.

Behandling

Fordi smerte er den vanligste symptomet på muskelsykdom, er smertebehandling viktig i begynnelsen behandling. Genetiske forhold, som for eksempel muskeldystrofi eller Lou Gehrig sykdom, er ikke mulig å behandle, men fremskritt i vitenskapen om genetikk ser lovende ut. For stammer og forstuinger, enkel hvile og fysisk rehabilitering er noen ganger nok.