Digidexo.com

Tegn og symptomer på nyrekreft i en nyretransplantasjon Patient

Tegn og symptomer på nyrekreft i en nyretransplantasjon Patient


Nyrene er to bønneformede organer, hver på størrelse med en knyttneve, som ligger på begge sider av ryggen i midsection. Nyrene er filtreringsenhet for blodet, arbeider for å fjerne alt avfall og giftstoffer i kroppen gjennom urinering. Det er flere tegn og symptomer som kan tyde på nyrekreft i nyretransplanterte pasienter. Men de fleste symptomene er ikke tilstede før de siste stadier av nyrekreft.

Hematuri

Om lag 40 til 50 prosent av nyrekreft pasienter opplever hematuri eller blod i urinen. Blod i urinen er det vanligste symptomet på nyrecellekreft hos nyretransplanterte pasienter. Siden blod i urinen er et vanlig symptom på andre sykdommer og sykdommer, er det ikke en klar indikasjon på at en pasient har nyrekreft. Ytterligere testing er nødvendig for å foreta en endelig diagnose av nyrekreft.

Abdominal, Flanke eller Back Pain med Mass

Tilbake, flanke eller magesmerter eller press som er konstant er et annet symptom på nyrecellekreft hos nyretransplanterte pasienter, og forekommer hos cirka 41 prosent av pasienter med nyrekreft. Omtrent 45 prosent av nyrekreftpasienter ende opp med en hard masse i bukhulen. I en nyrekreft pasient, klump eller masse er generelt en tumor. Denne massen fortsetter å vokse og kan noen ganger være synlig eller filt på palpasjon.

Uforklarlig vekttap

Noen nyrekreftpasienter, som har gjennomgått en nyretransplantasjon, opplever uforklarlig vekttap. Om 28 prosent av nyrecellekreft pasienter plutselig begynne Shedding pounds. Noen nyrekreftpasienter vil også oppleve en reduksjon i appetitt, og dermed legge til uventet vekttap.

Anemi, tretthet og feber

I om lag 21 prosent av nyrecellekreft pasienter, er anemi stede. Pasienter med dette symptomet er vanligvis i avanserte stadier av sykdommen. Anemi kan la pasienten følelsen svak og sliten. Vedvarende tretthet er også ansett som et symptom på nyrekreft, men går hånd i hånd med anemi. Feber kan også være til stede i omtrent 9 prosent av pasienter med nyrekreft etter en nyretransplantasjon.

Høyt blodtrykk, væskeretensjon og Kortpustethet

Høyt blodtrykk er et annet symptom som kan dukke opp i de avanserte stadier av nyrekreft. Med høyt blodtrykk, vil kroppen noen ganger beholde væske. Når dette skjer, kan hevelse i ankler og ben være til stede. Også, med økt væskeansamling, lungene kan bli fylt med væske, forårsaker kortpustethet eller pustevansker.

Risikofaktorer

Noen mennesker er mer sannsynlig å få nyrekreft enn andre, selv etter en nyretransplantasjon. For eksempel, menn er på et mye høyere risiko for nyrekreft enn kvinner. Alder spiller også en rolle, samt rase. Afroamerikanere er på et mye høyere risiko enn kaukasiere for nyrekreft. Noen andre risikofaktorer for nyrekreft er røyking, fedme, familie medisinsk og genetisk historie, inaktivitet og et høyt kaloriinntak. Noen av disse risikofaktorene kan elimineres ved å spise et sunt kosthold og trening.