Digidexo.com

Risikoen for Fibroids & IVF

Risikoen for Fibroids & IVF


Fibroids er ikke-kreftsvulster som finnes i livmoren av et stort antall kvinner, typisk over en alder av 35. De fleste kvinner vil aldri oppstår problemer relatert til deres fibroids, men en prosentandel erfaring kraftige blødninger, smerter, kramper og andre komplikasjoner. Mange kvinner aldri engang vet at de har dem. Kirurgi er tilgjengelig for de kvinnene som lider komplikasjoner, inkludert myomectomy og hysterektomi, samt noen mindre invasive prosedyrer. Livmor fibroids har vært kjent for å påvirke en kvinnes fruktbarhet og kan øke risikoen forbundet med in vitro fertilisering, eller IVF.

Fibroids og graviditet

Fibroids vanligvis ikke forstyrre en kvinnes evne til å bli gravid, men de kan forstyrre et egg evne til å lykkes implantatet og en kvinnes evne til å opprettholde sin graviditet. Størrelsen og plasseringen av fibroid gjør en stor forskjell i risikoen for spontanabort. Jo større svulst, jo mer kan forvrenge livmoren. Dette gjør implantasjon mer vanskelig og øker risikoen for spontanabort. Hvis tumoren er plassert for nær fosteret, kan det også øke risikoen for spontanabort.

Fibroids og Implantasjon

Fibroids påvirke suksessen til IVF-behandlinger, som allerede er blandet. En 1995 studie viste at kvinner som har fibroids som forvrenger slimhinnen i livmoren har en tredjedel sjansen for implantasjon enn kvinner uten fibroids. Kvinner med fibroids som ikke forvrenge fôr har samme sjanse som de uten fibroids.

Fibroids og IVF sykluser

Mens fibroids ikke kan påvirke en kvinnes naturlige evne til å bli gravid, har de vist seg å påvirke hvor mange sykluser av IVF for å munne ut i en vellykket graviditet. I 2007, forskere ved University of Medical Science i Bari, undersøkte Italia om tilstedeværelsen av fibroids påvirket utfallet av IVF i en fire-årig studie. De fant at kvinner med svulster over 4 cm som trengs for å fullføre et økt antall sykluser for å oppnå en kontinuerlig graviditet.

Fibroids og IVF graviditet

En 2002 studie rapportert i Human Reproduction magazine funnet "... det var en tydelig trend for lavere live-levering priser og høyere abort priser ..." for kvinner med fibroids av 5 cm eller større gjennomgår IVF sammenlignet med kvinner uten svulster. Fibroids plassert i begynnelsen av fødselskanalen kan også påvirke fødsel og krever et keisersnitt levering.

Fibroids og IVF Alternativer

Kvinner med svulster over 4 til 5 cm kan ønske å diskutere alternativer med legen sin, og å ha tester gjort som identifiserer nøyaktig hvor og hvor stor deres svulster er, samt se på noen vekst mønstre for sine svulster, før under IVF.