Digidexo.com

Levaquin bivirkninger hos eldre

Levaquin er merkenavnet fluorokinolonene antibiotika medisiner levofloxacin, som er foreskrevet for å behandle bakterielle infeksjoner, inkludert visse typer bihulebetennelse, bronkitt, lungebetennelse og urinveisinfeksjoner. To mulige bivirkninger pleier å være betydelig dårligere hos personer over 60 år: sene problemer og uregelmessig hjerterytme. Sene problemer har resultert i søksmål.

Sene Disorders

Levaquin kan føre til senebetennelse (tendinitt) og til og med brudd. Mest berørt er akillessenen i baksiden av ankel og fot, men problemer har også blitt rapportert i skulder, arm, hånd og tommelen. Disse problemene kan oppstå når en person tar Levaquin eller flere måneder senere. Personer over 60 år som også tar kortikosteroider er mest utsatt for denne bivirkningen.

Symptomer

Symptomer på sene problemer smerte, hevelse, ømhet, blåmerker eller rødhet i en sene eller ledd. Mer alvorlige symptomer inkluderer manglende evne til å flytte eller å bære vekten på en sene. Hvis en sene pauser, kan det høres ut som et blunk eller pop, og personen føler en skarp smerte.

2008 Black Box Advarsel for sene skader

I 2008, USA Food and Drug Administration (FDA) bestilte en svart boks etikett, den sterkeste advarselen, for Levaquin og andre fluorokinolonantibiotika rådgivning av sin tilknytning til alvorlige sene skader. Mange mennesker med sene brudd kreve kirurgi og ofte omfattende rehabilitering.

2007 Black Box Advarsel for forlenget QT-intervall

FDA har tidligere lagt en svart boks etikett til Levaquin i 2007 som advarte mot økt risiko for forlenget QT-intervall, en annen bivirkning mer vanlig hos eldre mennesker. QT-forlengelse er en uregelmessighet av den elektriske aktiviteten i hjertet som setter folk i fare for arytmi. Folk som har blitt diagnostisert med forlenget QT-intervall bør ikke ta Levaquin eller andre fluorokinolonantibiotika.

Tilleggseffekter Side

Andre bivirkninger forbundet med Levaquin omfatter svimmelhet eller ørhet, som kan bli verre hvis personen drikker alkohol. Mild diaré er en vanlig bivirkning, men kolitt kan også forekomme i løpet av noen måneder etter at personen slutter å bruke Levaquin. I motsetning til dette, Levaquin også kan føre til forstoppelse, samt tarmgass, magesmerter og kvalme. I tillegg kan Levaquin forårsake folk til å bli solbrent lettere.