Digidexo.com

Depresjon og stress i tenåringer

Depresjon og stress i tenåringer


Depresjon og stress i tenåringer ofte går hånd i hånd, som svært stressende hendelser kan utløse ungdoms depresjon. Ifølge den nasjonale undersøkelsen om narkotikabruk og helse, en anslagsvis to millioner mennesker i alderen 12-17 erfaring depresjon.

Funksjoner

Mange tenåringer går gjennom stressende ganger i oppveksten og av og til føler seg "ned", men for en tenåring med depresjon, rømmer de "ned" tider kan føles umulig.

Identifikasjon

Teen depresjon inkluderer ofte anfall av tristhet eller håpløshet, irritabilitet, sinne, tap av interesse i hobbyer og fritidsaktiviteter, tilbaketrekning fra venner og familie, mangel på energi, konsentrasjonsvansker, følelser av lav selvtillit og skyldfølelse, tap av entusiasme og suicidal tanker.

Betraktninger

Faktorer som kan gjøre en tenåring mer utsatt for depresjon inkluderer en familiehistorie med depresjon, tidligere episoder med depresjon eller opplever traumer, overgrep eller terminal sykdom.

Forebygging / løsning

Depresjon i tenårene er ofte behandlet med en kombinasjon av terapi, støtte fra familie og venner, og for mer alvorlige tilfeller, antidepressive medisiner som Prozac.

Advarsel

Depresjon hos tenåringer kan føre til selvmord. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er selvmord den tredje største dødsårsaken i 15 til 24-åringer. Kjenne symptomer på ungdoms depresjon og søker profesjonell hjelp er viktig i tenårene selvmordsforebygging.