Digidexo.com

Sykdom i kjevebeinet

Avaskulær nekrose i kjeven eller osteonekrose i kjeven blir noen ganger ganske enkelt referert til som kjevebeinsykdom. Denne tilstanden oppstår når blodstrømmen til kjeven blir redusert til en del av kjevebenet, slik at vevet i den del å dø.

Årsaker

Sykdom i kjevebeinet kan oppstå fra en skade, tanntrekking eller kreft strålebehandling gitt til hodet eller halsen, forklarer Merck Medical Manual. Det er også en viss risiko for kjeven osteonekrose forbundet med en klasse av intravenøse medikamenter som kalles bisfosfonater, som brukes til behandling av osteoporose og noen typer kreft.

Symptomer

Pasienter med sykdom i kjevebeinet vanligvis opplever smerte som blir stadig mer alvorlig som tilstanden utvikler seg, melder Merck Medical Manual. Noen pasienter rapporterer en pus-aktig utflod fra kjeven, og andre utvikler ingen merkbare symptomer.

Diagnose

Å diagnostisere kjevebeinet sykdom, leger vanligvis bruker diagnostiske bilder som røntgen eller magnetisk resonanstomografi eksamener, ifølge Merck Medical Manual.

Behandling

Leger vanligvis behandle sykdom i kjevebeinet ved å foreskrive antibiotika og munn skyllinger og smertestillende midler for å lette ubehag, og slike behandlinger er ofte effektive innen et par måneder, forklarer American College of Rheumatology. I noen tilfeller kan leger skrape bort en del av kjevebenet som allerede har begynt å dø.

Forebygging

God munnhygiene og regelmessige tannlege rengjorde og omsorg er de beste måtene å forebygge ostenecrosis av kjeven din, foreslår American College of Rheumatology. Optisk for rot kanalene i stedet for tenner utvinning kan også være til nytte for mennesker i fare for å utvikle kjevebeinet sykdom.