Digidexo.com

Resept Allergi medisiner Sammenligning

En allergi er et immunsystem reaksjon på et stoff som ikke påvirker de fleste andre mennesker. Hvis du har en allergi mot én ting, du vanligvis har flere allergier i tillegg. Allergi forårsake rennende øyne, nysing, utslett, kløe, hevelse og astma. Allergier er vanligvis ikke livstruende, men de kan være i tilfeller av alvorlige allergier. Hvis du ikke kan unngå hva som utløser allergi angrep, kan legen forskrive allergi medisiner.

Immunterapi

Immunterapi er oftere kalles en allergi skutt. Denne medisinen brukes for personer som har alvorlige allergier, flere allergier og allergier som varer lenger enn tre måneder hvert år. Ikke alle typer allergier kan behandles med immunterapi. Det er ikke effektivt for matallergier, men fungerer bra for allergi mot kjæledyr, mugg, støvmidd, pollen og stikkende insekter. Allergivaksinering er vanligvis gitt til barn med allergi i et forsøk på å hindre astma angrep. Legen din kan ønske å prøve andre reseptbelagte allergi medisiner før ty til allergivaksinering.

Antihistaminer

Reseptbelagte antihistaminer inkluderer Allegra, Clarinex, Astelin nesespray og Livostin øyedråper. Antihistaminer arbeide for å redusere hevelse og rennende øyne ved å blokkere histaminreseptorer i kroppen din. Histamin er stoffet som forårsaker allergi symptomer. Den er utgitt av immunforsvaret når det reagerer på et allergen. Antihistaminer kan forårsake døsighet, men ellers har få bivirkninger.

Kortikosteroider

Kortikosteroider redusere betennelse forårsaket av allergiske reaksjoner i kroppen din. Dette kan gi lindring fra kløe, tett nese, rennende nese og nysing. Kortikosteroider kan tas som en pille, nesespray, øyedråper og inhalator. Kortikosteroider må tas hver dag for at de skal være effektive. Du bør ta dem selv når du ikke har noen symptomer, slik at du kan forhindre at symptomene kommer tilbake. Prednison er et oralt kortikosteroid. Inhalasjonssteroider inkluderer Advair, Symbicort, Azmacort og Flovent. Deksametason er et steroid øyedråper medisiner og Flonase, Veramyst og Nasonex er nasale steroider. Kortikosteroider har mange potensielle bivirkninger hvis de blir tatt lang sikt. Noen av disse er vektøkning, høyt blodtrykk, diabetes, grå stær, osteoporose, svake muskler, hoste, gjær infeksjoner i munnen og heshet.

Decongestants

Decongestants gi lindring fra lunger og blir ofte foreskrevet i kombinasjon med en annen type allergi medisiner som antihistaminer. Merkenavn inkludere Allegra-D og Claritin-D. Decongestants har potensielle bivirkninger som forårsaker høyt blodtrykk, søvnløshet, irritabilitet og redusert urinstrøm. Fordi de kan øke blodtrykket, er slimhinneavsvellende midler anbefales ikke for personer som har høyt blodtrykk eller glaukom.

Adrenalin Shots

Adrenalin skudd er for nødtiltak bare hvis du har alvorlige allergi mot insektstikk eller nøtter og risikerer å gå inn i anafylaktisk sjokk. Hvis du har disse alvorlige allergier, bør du bære adrenalin med deg til enhver tid, slik at du kan selv injisere medisinen og stoppe en allergi angrep. Symptomene dine kan bli livstruende hvis du venter til du kommer til et sykehus for behandling. Adrenalin skudd er tilgjengelig som en resept under merkenavnene Twinject og EpiPen.