Digidexo.com

Hva er behandlingen for DVT under kneet?

Dyp venetrombose (DVT) er en blodpropp som dannes i et stort dyp vene, vanligvis i en nedre ben. Behandling for DVT forhindrer blodpropp fra å få større, bidrar til å oppløse dem og hindrer dem fra å strømme inn i lungene.

Antikoagulantia

Antikoagulantia holde propper fra å få større og hindre dannelsen av nye mens kroppen oppløser eksisterende propper. Heparin injeksjoner er vanligvis administreres de første dagene, og blir fulgt av warfarin piller, som er tatt for et par måneder.

Trombolytika

Trombolytika bryte fra hverandre blodpropp. Disse forvaltes av IV og reservert for de mest alvorlige sakene, siden de kan føre til overdreven blødning.

Umbrella Filters

Hvis medisiner ikke er vellykket, kan en lege setter inn en liten ledning paraply inn i vena cava i magen. Dette fungerer som et filter som hindrer blodpropp fra å komme inn i lungene.

Støttestrømper

Støttestrømper legge trykk på leggene og bidra til å forhindre pooling og levring av blod. The Mayo Clinic anbefaler iført strømper i ett år etter at DVT utvikler seg.

Kirurgi

Hvis blodpropp er stor, kan operasjon være nødvendig for å fjerne det fra venen, men dette er ikke en vanlig behandling for DVT.