Digidexo.com

Lyskebrokk Tegn og symptomer

Lyskebrokk er svært vanlig og kan oppstå på hver side av lysken. En inguinal brokk skyldes forårsakes når en del av tarmen rager inn lyskekanalen på grunn av en abdominal muskelsvakhet. Disse brokk er sett oftere hos menn enn kvinner. Voksne kan utvikle dem fra tunge løft, kronisk hoste eller aldring.

Fact

I en artikkel med tittelen: "Risikofaktorer for inguinal brokk blant voksne i den amerikanske befolkningen." skrevet av Constance E. Ruhl og James E. Everhart, publisert i American Journal of Epidemiology i mars 2007 Den sier, "Det er anslått at i USA, har brokk resultert i betydelig begrensning av aktivitet for rundt 400.000 personer, og antallet arbeidsdager tapt er større enn for andre kroniske fordøyelses forhold. "

Funksjoner

Det er tre typer av lyskebrokk - en reduserbar lyskebrokk er lett skyves tilbake inn i magen, en irreducible eller soning lyskebrokk kan ikke skyves tilbake i magen og en strangulated lyskebrokk er en langvarig soning brokk der blodtilførselen har blitt kuttet av. Dette er en alvorlig skade som krever øyeblikkelig legehjelp.

Signs

Det finnes kanskje ingen er ingen tegn eller symptomer for å oppdage at du har en lyskebrokk det kan bli diagnostisert under en fysisk undersøkelse. Det kan være en utvekst eller en bule sett og følt i det berørte lysken det kan forsvinne når du legger ned og dukke opp igjen når du står. Hanner kan oppleve smerte og hevelse rundt scrotal og testiklene området. Hos spedbarn og babyer brokk kan bli sett når de er hoste, gråt eller straining under avføring.

Symptomer

Et vanlig symptom er smerter i det berørte lysken når du hoster, bøye eller gjøre anstrengende tunge løft. Du kan også oppleve en følelse av tyngde i området av de berørte lysken. Et angrep av plutselige smerter i det berørte lysken med kvalme og oppkast er vanligvis symptomene på en strangulated lyskebrokk. Dette er et medisinsk nødstilfelle søke øyeblikkelig medisinsk behandling for å unngå døden til strangulated vev og grav komplikasjoner for pasienten.

Forebygging / løsning

Følgende trinn kan bidra til å forebygge lyskebrokk:
Slutte å røyke for å unngå å utvikle en kronisk luftveis tilstand.
Lære riktig kroppen mekanikk spesielt i jobber som krever langvarig og tunge løft.
Bruk riktige kroppen teknikker for løfting og bruke en mid støtte til kroppen.
Opprettholde tilstrekkelig kroppsvekt. Spis en sunn diett av frisk, frukt, grønnsaker, protein og et tilstrekkelig inntak av væske.