Digidexo.com

Hva er farene ved å spise Utdatert Peanut Butter?

Hva er farene ved å spise Utdatert Peanut Butter?


Peanøttsmør er et fast innslag i amerikanske husholdninger. Den brukes i kaker og paier, mellom kjeks og i den allestedsnærværende peanøttsmør og gelé sandwich. Svært mobil, deilig og inneholder en rekke helsemessige fordeler, har peanøttsmør vært et populært valg for mange år. Som enhver mat, skjønt, er det viktig å ta hensyn til utløpsdatoen på glasset. Spise peanøttsmør generelt kan være farlig på grunn av potensialet for salmonella, men farene økning etter utløpsdatoen hovedsakelig på grunn av aflatoksin, resveratrol sammenbrudd og generell rancidness.

Aflatoksin

Aflatoksin, et potensielt karsinogen fremstilt fra formen Aspergillus flavus, er til stede i peanøtter og peanøttsmør og kan være til stede under lagring eller mutteren allerede før peanut høstes. FDA måler strengt mengden av aflatoksin i peanøttsmør. De laveste beløpene finnes i merkevarer peanut Butters. Aflatoksin kan være til stede i større mengder etter at peanøttsmør er utløpt, så er det viktig å konsumere det eller kast det innen utløpsdatoen. Aflatoksiner kan forårsake leverkreft eller leversykdom hos mennesker.

Salmonella

Salmonella kan være et problem om peanøttsmør er utdatert eller ikke. Vanligvis knyttet til egg, Prospers salmonella i fet mat som peanøttsmør. Der kan den overleve i månedsvis. Den gode nyheten er roasting peanøtter vil drepe salmonella, og de fleste store peanøttsmør merker bruker ristede peanøtter i sine oppskrifter. Men når salmonella kommer inn i peanøttsmør, er det ingen måte å fjerne den uten å ødelegge produktet. Selv om salmonella kan være skadelig i peanøttsmør uavhengig av utløpsdatoen, er det sunn fornuft å bruke peanøttsmør i tide til å redusere eventuelle risikoer.

Resveratrol

Resveratrol er en aktiv nærings funnet i peanøtter som er ufarlig for mennesker. Det er anti-sopp og anti-mikrobielle egenskaper bidra til å bekjempe patogener i vårt system. Resveratrol har vist seg å være svært gunstig for mus og antas å være slik for mennesker også, selv om menneskelige tester ikke er utført. Som de fleste kosttilskudd, svinner potens etter en viss tidsperiode, og dermed er det bedre å spise peanøttsmør før det blir harsk.

Rancidness

Peanøttsmør har et høyt fettinnhold, noe som betyr at det vil gå harsk etter en viss tid. Spise harsk peanøttsmør kan føre til magesmerter, diaré eller oppkast. For å unngå dette, bør peanøttsmør oppbevares i kjøleskapet, borte fra varme og fuktighet og spist før utløpsdatoen.