Digidexo.com

Matvarer som Aid Sleep

Matvarer som Aid Sleep


Det bør ikke være noen overraskelse at maten vi spiser kan påvirke vår søvn. Selvfølgelig, stimulerende matvarer som inneholder koffein eller store mengder sukker make søvn vanskeligere. Men noen matvarer hjelpemiddel søvn. Matvarer som inneholder en forløper til en aminosyre som regulerer søvn og enkelte vitaminer kan kraftfullt kjempe søvnløshet. Før seng, spise en liten, nøye utvalgt måltid som kombinerer disse matvarene kan bringe søvnen din vei.

Tryptofan til Serotonin

Lave serotonin er knyttet til søvnløshet. Matvarer inneholder ikke serotonin, men gjør de inneholder en aminosyre som kalles tryptofan, der kroppen omdannes til serotonin. Tryptofan i Tyrkia er innblandet i den berømte post-Thanksgiving-måltid lur hvert år. Foruten kalkun, annen mat med høyt tryptofan inkluderer black eyed-peas kylling,, hvetespirer, granola, valnøtter, mandler, sesamfrø, gresskarfrø, egg, melk, og noen oster (spesielt cheddar, sveitsisk, og gruyere).

Kalsium

Næringsstoffer i mat som inneholder kalsium også produsere serotonin. Ikke overraskende, overlapper denne listen med matvarer som inneholder tryptofan. Men noen matvarer som er overraskende høy i kalsium kan også være god søvn hjelpemidler. Disse inkluderer brokkoli og de fleste rå grønnsaker generelt, havre, sesamfrø, tang og brønnkarse.

B-vitaminer

B-gruppen av vitaminer støtter nervesystemet helse, som hjelpemidler søvn og drømmer. Matvarer som inneholder en relativt høy andel av B-vitaminer er grønne bladgrønnsaker, nøtter og frø, soya, egg, fisk og meieriprodukter. Den gamle praksisen med å drikke en varm glass melk før sengetid faktisk fungerer på grunn av både tryptofan og B-vitaminer i meieri.

Komplekse karbohydrater

På samme måte som sukker og enkle karbohydrater tilveiebringe et støt fordi de er hurtigbrennende, kan komplekse karbohydrater hjelp søvn fordi de krever mer energi til å fordøye og gi en mer jevn tilførsel av energi. Matvarer som inneholder komplekse karbohydrater inneholder hele korn, havre, bygg, ris og belgfrukter (som bønner eller linser). Generelt vil lav glykemisk mat har en tendens til å hjelpe søvn med mindre, som mørk sjokolade, inneholder de koffein eller en annen stimulant.

Kombinasjoner

Prøv en liten sengetid snack som kombinerer en kompleks karbohydrat med tryptofan holdig protein kilde. Karbohydratet bindes med et kjemisk utgitt av proteinet som ellers kunne være en stimulant. Praktiske kombinasjoner inkluderer en banan med 1 ts. peanøttsmør, 1/2 c. frokostblanding med litt melk, eller en skive grov toast med en skive cheddar ost eller kalkunbryst. Hold snack underkant av 200 kalorier for å gjøre din sove mer avslappet.