Digidexo.com

Om Lyrica

Lyrica er Pfizer merkenavn for stoffet pregablin. FDA godkjent Lyrica for behandling av fibromyalgi i 2007. Det er også brukt til å behandle andre nerverelatert smerte lidelser i 2007.

Historie

Lyrica ble opprinnelig godkjent av FDA for å bistå i å håndtere diabetisk perifer nevropati og postherpetisk nevralgi. 2007 godkjennelse til å utvide Lyrica å behandle fibromyalgi gjort stoffet første medisin for å motta FDA-godkjenning for å spesifikt behandle denne sykdommen. Før dette, fibromyalgi behandling involvert en kafeteria lederstilen som inkluderte smertestillende midler, antidepressiva, og muskel relaxers.

Funksjon

Etableringen av Lyrica sin effekt i behandling av fibromyalgi var resultatet av to vellykkede kliniske studier. Studiene benyttes en tilfeldig, dobbelt-blind tilnærming ved hjelp av en placebo som kontroll medisinering. Resultatet av disse studier indikerte at en dose på mellom enten 300 mg eller 450 mg per dag kan forbedre redusere smerte og forbedre pasientens funksjon. Resultatene ble bekreftet når pasientene viste en markert tilbakefall når de sluttet å motta sin daglige dose av Lyrica.

Fordeler

Lyrica oppnår disse resultatene ved lindrende de skadede nerver som skaper smerte. Spesielt er Lyrica effektive for å redusere den spesifikke type skarp brennende smerte som oppleves av pasienter som lider av sykdommer som helvetesild og fibromyalgi, så vel som de som lider av diabetisk nervesmerter.

Teorier / Spekulasjoner

En eksakt forklaring på hvordan Lyrica fungerer har ennå ikke identifisert. Studier ved hjelp av dyr har ført forskere til å spekulere i at Lyrica virker ved en eller annen måte å redusere antall elektriske ladninger produsert av nerver som har blitt skadet. Andre studier tyder på at medisinen faktisk påvirker hvordan hjernen gjør at pasienter til å oppleve smerte.

Effekter

Bivirkningene av Lyrica inkluderer slike ting som svimmelhet, munntørrhet, tåkesyn, vektøkning, forstoppelse, økt følsomhet, hevelse og konsentrasjonsvansker. Som med alle medisiner, bivirkninger som eventuelle individuelle erfaringer vil variere, blant annet muligheten for at en person kan oppleve noen negative effekter i det hele tatt. Rådfør deg med lege før du tar Lyrica.

Advarsel

Lyrica kan samhandle med andre legemidler. Blant de som er oppført som å ha størst potensial for samhandling er alkohol, antihistaminer, barbiturater, visse legemidler til behandling av diabetes (inkludert Avandia og Actos), medikamenter som behandler Parkinsons (inkludert Stalevo og Tasmar), visse avslapping eller søvn hjelpemidler som Xanax og Valium og trisykliske antidepressiva. Når konsultere med en lege om muligheten for å ta Lyrica, sørg for å nevne alle andre medisiner du er i dag.

Betraktninger

Lyrica bør tas bare på foreskrevet dose. Hvis du glemmer å ta medisinen, ta det umiddelbart med mindre det snart er tid for en ny dose, i så fall bør du bare ta én dose. Aldri kombinere doser, men i stedet ta dem med de tidsintervaller som er angitt på etiketten. Selv om du begynner å føle lettelse fra smerte, ta neste dose som planlagt. Alltid konsultere med legen din før du bestemmer deg for å slutte å ta Lyrica.