Digidexo.com

Hva forårsaker Risting i kroppen?

Risting i kroppen din, også kalt skjelvinger, kan føre til at du føler selvbevisst og gjøre det vanskelig for deg å gå om dine vanlige aktiviteter. Årsakene til risting i kroppen din avhenger av hvilke kroppsdeler er berørt og varigheten og alvorlighetsgraden av risting. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, årsaker til risting i kroppen din omfatte visse nevrologiske lidelser og livsstilsfaktorer.

Følelser

Nervøs, redd eller engstelig før en stressende hendelse som for eksempel et jobbintervju eller tale kan forårsake midlertidig risting i kroppen din.

Cold

Eksponering for plutselige eller ekstremt kalde temperaturer kan forårsake risting i kroppen din som en kroppen din utøver innsats for å bli varmere.

Medisiner

Hvis du tar medisiner som amfetamin, kortikosteroider eller sentralstimulerende midler, kan disse medikamentene forårsake bivirkninger som risting i kroppen din.

Alkohol

Du har kanskje risting i kroppen etter en overstadig alkoholkonsum, hvis du er alkoholiker eller som en bivirkning av tilbaketrekning fra alkohol.

Dystoni

Dystoni er den medisinske termen for unormale sammentrekninger av musklene som kan forårsake risting over hele kroppen eller i bare ett sted, for eksempel din hånd.

Nevrologiske lidelser

Progressive nevrologiske forstyrrelser slik som Huntingtons sykdom eller Parkinsons sykdom kan forårsake symptomer slik som risting, spesielt i hendene og armene.