Digidexo.com

Hva er behandlingen for Alvorlig Sprukne lepper?

Sprukne lepper kan være pinlig og ubehagelig. Sprukne lepper skje uansett sesong, og noen ganger medføre mer når du er på medisiner som tørker ut huden. Det er naturlige behandlinger tilgjengelig for å helbrede og forebygge alvorlige sprukne lepper.

Årsaker til Alvorlig Sprukne Lips

Mange faktorer bidrar til alvorlige sprukne lepper. I vintersesongen, kan vinden, kald og tørr luft føre til tørking så vel som solen i sommermånedene. Alvorlig sprukne lepper også resultater fra puste gjennom munnen som det tørker leppene. Medisiner for å behandle akne som Roaccutane forårsaker alvorlig chapping. Andre årsaker inkluderer leppe slikking, vitaminmangel og utilstrekkelig vannforbruk.

Naturlige behandlinger for å helbrede Sterkt Sprukne Lips

Naturlige produkter er tilgjengelige for å helbrede alvorlig tørre lepper. Noen naturlige emollients inkluderer: bivoks, vitamin E, avokadoolje, mandelolje, shea og kakaosmør.

Oljebaserte produkter for sprukne lepper

Det er vanlig å bruke vaselin eller Chapstick tørke leppene, men oljebaserte produkter skape en rebound effekt av sprukne lepper. Petroleums utgangspunktet hydrater leppene, men søknaden hemmer huden fra å være i stand til å puste, skape celle dehydrering og økt sprukne lepper mellom produktbruk. Denne avhengigheten av petroleums er ikke en effektiv behandling.

Forebygging

Solkrem er ikke bare for kroppslige bruk. Solkrem beskytter leppene også mot solens skadelige stråler som kan tørke og brenne leppene.

Drikk rikelig med vann.

Bruk en luftfukter for å øke fuktigheten i luften.

Slutte å røyke. Røyking fjerner naturlige oljer fra leppene.

Alternativ medisin

Det er mange ayurvediske rettsmidler for sprukne lepper.

Påfør sennepsolje, sesamolje eller kokosnøttolje. Dette vil bidra til å holde leppene smidig og fuktig.

Påfør avklart smør 2 til 3 ganger om dagen til sprukne lepper.

Vitaminer for sprukne lepper

Alvorlig sprukne lepper kan være et tegn på vitaminmangel. Riboflavin, Vitamin B1 og B6 helbrede tørre, sprukne lepper. Disse vitaminene hjelp reparere vev er nødvendig for friske lepper. Vitamin E, som er en antioksidant gir fuktighet og smøremiddel for huden.

Andre tilskudd omfatter linfrøolje og fiskeolje. Essensielle fettsyrer gi næring og fuktighet til huden.