Digidexo.com

Fordelene ved Tactile sansestimulering

Fordelene ved Tactile sansestimulering


Sansestimulering er en behandling som brukes sammen med folk som hjernen har problemer med å ta inn og svare på innspill fra sine sanser. Taktile sansestimulering fokuserer primært på følelsen av berøring.

Betydning

Alzheimer-pasienter og de med andre former for demens ha stor nytte av taktile sansestimulering som deres hjerner støter økende vanskeligheter med å forstå innspill fra den ytre verden. I tillegg kan en slik stimulering hjelpe barn med autisme og voksne og barn med sensoriske integrerende dysfunksjon.

Typer

Passiv taktil stimulering kan inkludere massasje, enten hele kroppen eller av noen enkelte deler av kroppen, samt manikyr og hårpleie. Å gi pasienter interessante ting å røre også utgjør taktile sansestimulering; elementer som brukes kan inkludere sand, baller, sandpapir, kongler, vann og frukt med forskjellige teksturer. Slik at pasienten til å klappe dyr produserer også positive fordeler.

Fordeler

Taktile sansestimulering bidrar til å forbedre Alzheimers pasienter konsentrasjon og årvåkenhet. Fysisk kontakt med et annet menneske fremkaller en positiv emosjonell respons hos pasienten og hjelper dem å slappe av. Taktile sansestimulering også fordeler de pårørende Alzheimers pasienter ved å la pasientene til å slappe av og kommunisere bedre med sine omsorgspersoner.