Digidexo.com

Langsiktige bivirkninger av prevensjon

P-piller har vært i bruk siden tidlig på 1960-tallet. Det er uenighet i de langsiktige bivirkninger av hormonell prevensjon. Du bør se på fakta og helsemessige hensyn å ta en avgjørelse om valg av prevensjon.

Hormonelle prevensjonsmetoder

Prevensjon av hormoner er tilgjengelig i flere metoder, inkludert piller, skudd, patcher, implantater og p-ringen. Alle disse metodene fungerer på samme måte, hindrer egget i modning og utvikling i kvinnens eggstokker. I kvinnens naturlige syklus, hormonnivået slippe og utløse eggløsning. Tar østrogen og progesteron opprettholder en konstant hormonnivået og hindrer eggløsning.

Seksuell dysfunksjon

The Journal of Sexual Medicine publisert en studie i 2006 linking p-pille-bruk til seksuell dysfunksjon. De dysfunksjoner inkluderer nedsatt lyst, opphisselse, en nedgang i smøring og sex-relaterte smerter. Redusert nivå av testosteron hos kvinner som bruker p-piller på grunn av økte globulin nivåer ble gitt som den viktigste årsaken til seksuell dysfunksjon. Det har ikke vært noen harde konklusjoner og videre forskning er nødvendig.

Breast Cancer

Bruken av østrogen er forbundet med en økt risiko for brystkreft, spesielt hos kvinner over 45 år Denne gruppen av kvinners risikofaktorer inkluderer bruk av tidligere p-piller som inneholdt høyere nivåer av hormoner enn dagens lave dose piller. Kvinner med en familie historie av brystkreft kan øke sjansene for å utvikle brystkreft ved å ta p-piller. Jo lenger pillen anvendes, desto større er risikoen. Det er motstridende brystkreft studier og debatten fortsetter.

Andre bivirkninger

Noen av de andre negative bivirkninger inkluderer en økt risiko for livmorhalskreft, blodpropp, hjerteinfarkt, hjerneslag, vektøkning, høyt blodtrykk, og galleblæren sykdom og migrene. Langvarig bruk av syntetiske hormoner også får kroppen til å miste viktige næringsstoffer som B2, B6 og B12. Noen kvinner har rapportert en økt forekomst av depresjon mens du tar p-piller.

Trygge Alternatives

P-pillen er 99 prosent effektiv. Men hvis du ønsker å unngå å utsette deg selv for potensielle helserisiko, er det trygge alternativer tilgjengelige. Et kondom er svært effektive selv om noen objekt til denne metoden på grunn av inntrufne og redusert følsomhet. Kvinnelige kondomer er også tilgjengelig med en effektiv rekkevidde på 79 til 95 prosent. Cervical svampen fungerer ved hjelp av sæddrepende midler, og den kan brukes i 24 timer og krever ikke en resept. Membraner har en effektiv rente på 86-94 prosent, men krever en lege besøk for montering. Sæddrepende skum kan være svært effektiv når den kombineres med andre metoder. Effektiv rente på sæddrepende skum alene er 71 til 82 prosent.