Digidexo.com

Hvordan redusere Bad eller usunn Kolesterol

Hvordan redusere Bad eller usunn Kolesterol


Kolesterol er en myk voks-lignende stoff i blodet. For mye av det kan føre til at det å holde seg til blodårene, som kolesterol plakk. Det er godt og dårlig kolesterol, men selv for mye god kolesterol kan sette deg i fare for hjertesykdom. Gode ​​kolesterolet er high-density lipoprotein (HDL), som bidrar til å beskytte mot hjerteinfarkt. Dårlige kolesterolet er low-density lipoprotein, som er den typen som danner i plakk.

Bruksanvisning

•  Spis plantebaserte matvarer som grønnsaker, frukt, korn, nøtter og frø. Disse inneholder ikke kolesterol.

Velg komplekse karbohydrater (dvs. hvete brød og pasta).

Limit totale daglige fett til 25 til 35 prosent av kaloriene du forbruker. Prøv å ta i så lite mettet fett som mulig og erstatte det du kan med umettet fett.

Spis mindre enn 200 miligrams av kosttilskudd kolesterol per dag.

Bli mer fysisk aktiv.

Opprettholde en ønskelig vekt. Folk som er overvektige har en tendens til å ha høyere kolesterolnivå.

Spis mer havregryn og kli. De inneholder løselig fiber, som kan redusere dårlig kolesterol (dvs. epler, pærer, kidneybønner).

Legg omega-3 i kostholdet ditt i matvarer som fet fisk (f.eks laks). Omega-3 er sunt hjerte rundt. Hvis du ikke liker fisk du kan erstatte den for fiskeolje kosttilskudd.

Tips og advarsler

  • Husk at bare fordi noe er høy i fett betyr ikke at det er høy i kolesterol. Innmat (dvs. lever) er lav i fett, men høy i kolesterol.