Digidexo.com

Hva medisiner forårsake leverskader?

Leverskade oppstår når leveren, den største organ inne i kroppen, ikke lenger kan generere nye celler når det gamle ikke fungere skikkelig. Arrvev bygger seg opp, noe som gjør det vanskelig for leveren til å utføre sine rensende og avgiftende plikter. Ulike medisiner forårsake leverskader som noen ganger er så alvorlig som det forårsaket av overdreven drikking.

Paracetamol

Paracetamol funnet i Tylenol forårsaker toksisitet oppbygning i leveren, noe som fører til leversykdom. Hepatitt C Support Prosjekt sier at leverskader forårsaket av å ta store mengder av paracetamol øker når en person drikker.

Allopurinol

Allopurinol, tabletter tas gjennom munnen, brukes til å behandle mennesker med gikt, kramper, smerter forårsaket av pankreassykdom og infeksjoner. US National Library of Medicine sier at disse stoffene blir brukt på mennesker etter bypass kirurgi og nyretransplantasjoner. Disse medikamentene forårsake leverskader hos personer som har historier av leverproblemer.

Antibiotika

Selv om mange antibiotika behandle leveren forhold som hepatitt, andre antibiotika medisiner forårsake leverskader. Bio-Medisin sier at antibiotika brukes til å behandle barn som lider av bakterieinfeksjoner som E. coli øker deres risiko for å få livstruende leverskade.

Anabole steroider

University of California, siterer San Francisco Barnas Hospital en studie som sier at anabole steroider forårsake leverskader ved å redusere gode kolesterolet og øker det dårlige. Folk som bruker anabole steroider begynne opplever levertoksisitet i så lite som 12 uker for å ta disse medisinene.

Orale prevensjonsmidler

Mange p-piller føre til leverskade i sjeldne tilfeller. Den spesifikke type leverskader forårsaket kalles endokrine middel-indusert leverskade. Denne formen for leverskade kan være mindre eller kan føre til alvorlig leversvikt.

Nitrofurantoin

US National Library of Medicine sier at nitrofurantoin brukes til å bekjempe urinveisinfeksjoner og andre bakterielle infeksjoner. Dette medisiner fører til skader på leveren, noe som bestemmes ved forhøyede leverenzymer. Dette leverskader resulterer i gulsott og en dødelig form for hepatitt.

Sulfonamider og Erythromycins

Sulfonamider - Antibakterielle midler - behandle tilstander som ørebetennelser, urinveisinfeksjoner, bronkitt, bakteriell meningitt og reisediaré. Leveren varig skade av sulfonamider har blitt karakterisert som sulfonamid relatert hepatitt. Leger fore erythromycins for folk som lider for strep hals, bihulebetennelse, lungebetennelse, betennelse i mandlene, gonoré og bekkeninfeksjon. Disse stoffene også bekjempe infeksjoner oppstår etter øyekirurgi og tarmkirurgi.