Digidexo.com

Hvordan å gjenopprette fra en Hip Replacement

Hofteprotesekirurgi forlater pasienten i en konstant grad av smerte for en tid etterpå og med behovet for å styrke det berørte beinet. Gjenopprette fra hofteprotesekirurgi tar tid, med noen folk i stand til å sprette tilbake raskere enn andre. Alder er ofte en avgjørende faktor. Å komme seg ordentlig, slik at din hofteoperasjon vil bli en suksess, må du ta visse forholdsregler. Hereâ € ™ s hvordan å gjenopprette fra hofteprotesekirurgi og komme tilbake på føttene i god form.

Bruksanvisning

Hold alltid en pute eller et kileformet pute mellom bena når du er i seng. Dette sikrer at du ikke krysse bena, noe som kan føre til at ny protese å forrykke fra hoften, en smertefull mulighet. Sykehuset vil sende deg hjem med kile pute, kjent som en bortføring kile. Som du sove eller ligge i sengen, vil det forbli mellom bena og holde dem i riktig og sikker posisjon. Du skal sove på ryggen for de første ukene etter operasjonen.

krysse Aldri bena! Det er visse bevegelser som du absolutt må unngå rett etter hofteprotesekirurgi og krysse bena er nummer én på listen. Vri foten innover er en annen, som bøyer seg på hoftene i en vinkel på mer enn 90 grader. Du vil bli gitt et ark med instruksjoner med de forbudte bevegelser på den. Ikke se bort fra det.

Bruk krykker, en stokk, eller en walker til du kan gå under din egen kraft. Noen mennesker er i stand til å gå til en stokk etter bare et par dager etter en hofteoperasjon, mens eldre individer vil trenge rullator for noen tid. Hvis du aren € ™ t sikker på om du kan gå på egen hånd så har du sannsynligvis ikke kan. Dona € ™ t ta sjansen, så et fall kan føre til at hip erstatning stor skade og kan være svært smertefullt.

Ha en hevet sete sette over toalettet. Noen utvinne fra hofteprotesekirurgi canâ € ™ t sitte på en lavtliggende sete, som et toalett ofte har. En hevet sete gjør at du kan gå på do uten å risikere skade på hoften og reduserer smerten av å sitte ned.

Sett klærne på med hjelp av enheter oppfunnet for at ork. Du wonâ € ™ t være i stand til å bøye seg og ta på deg sokker eller dra opp buksa. En dressing pinne med en spesiell krok kommer godt med for å få buksa opp, og det er en smart oppfinnelse kalt en sokk hjelpemiddel som lar deg skli sokkene over føttene uten å bøye ned. En Reacher er en spesialdesignet instrument som kan plukke opp ting fra gulvet uten at du må bøye. En lang skohorn hjelper deg å få skoene dine på.

Følg din fysiske therapistâ € ™ s instruksjoner til punkt og prikke! Gjør øvelsene du har fått tildelt. De vil gjøre beinet og hip sterkere og sterkere hvis det gjøres riktig. Sørg for at du gjør dem riktig. Hvis du har spørsmål, dona € ™ t være redd for å spørre din terapeut.

Ta godt vare på kirurgisk innsnitt. Moderne teknikker har redusert størrelsen på nødvendig innsnitt for en hofteoperasjon, men det har fortsatt å helbrede. Hold det rent og ikke får det vått til legen din sier at du kan. Infeksjon er alltid en trussel etter operasjonen, så holder din innsnitt ren er viktig.

Tips og advarsler

  • Har et positivt syn! Det vil være dager når du blir deprimert, men du må holde fokus og positiv. Utvinning fra hofteoperasjon er ikke til å bli lett, men det vil skje. Holde en optimistisk stemning vil gå en lang vei i å få deg til der du ønsker å være.