Digidexo.com

Hvordan diagnostisere epilepsi

Hvordan diagnostisere epilepsi


Epilepsi er veldig ofte forvekslet med andre sykdommer, så dens diagnose er svært viktig før du går fremover med behandling eller forsøk på å finne årsaken. En rekke tester er ofte nødvendig for å diagnostisere epilepsi. Les videre for å lære mer om hvordan å diagnostisere epilepsi.

Hvordan diagnostisere epilepsi

•  Diskuter din medisinske historie i detalj med legen din. Du vil bli spurt om din helse og livsstil for å fastslå årsakene til dine anfall, som narkotikabruk, hodeskade og kroppslige infeksjoner er andre muligheter i tillegg til epilepsi. Legen din vil også ønske å vite om du eller noen i din familie har hatt anfall i det siste.

Ta med en person som var vitne din anfall med deg til avtalen hvis mulig, som du kan ha problemer med å huske de øyeblikkene som leder opp til anfall og hvordan det dukket opp. Hvis anfallet skjedde utenfor hjemmet på jobb eller skole, spør en nær venn eller kollega til å enten bli med deg til avtalen eller beskrive beslaget til deg på forhånd på en måte du kan videresende til legen din.

Klargjør for legen din å utføre flere tester for å diagnostisere tilstanden din. Den vanligste metoden som brukes til å diagnostisere epilepsi er en EEG test, eller electroencephalograph, som tester hjernens bølgemønstre for uvanlig aktivitet gjennom elektroder som legen festes til hodebunnen din.

Plan for EEG test som skal utføres i en poliklinikk eller på legens kontor. Testen er vanligvis ca 60 minutter lang, men legen din kan kreve en betydelig lengre tid å lese resultatene. Legen kan også foreslå å kjøre testen mens du sover, som hjernebølgeaktivitet er noen ganger lettere å måle under søvn, eller han kan gi deg portable EEG testing av utstyr for å overvåke deg hele dagen.

Vær oppmerksom på at i om lag 50 prosent av tilfellene, trenger epilepsipasienter ikke viser unormal hjerneaktivitet ved EEG test. I disse tilfeller er andre tester er nødvendig. En annen populær diagnostisk test for epilepsi er avbildning av hjernen, som ofte brukes med barn eller for første gangs anfall funnet hos voksne.

Få en blodprøve for å utelukke andre sykdommer som involverer anfall. Blodprøver vil generelt bli anbefalt av legen din hvis nødvendig. Blodprøver er svært ofte brukt for å diagnostisere epilepsi hos barn.

gjennomgå diagnostiske tester for å evaluere din oppførsel og humør, intellektuelle evner, fysisk koordinasjon og muskel kommandoen. Disse testene er nyttig for å forstå effekten beslag har på kropp og sinn, og også kan bidra til å finne årsaken til din epilepsi.

Hint

  • En EEG er vanligvis utføres innen en dag etter anfallet inntreffer, når det er mulig, så resultatene er mest nøyaktig innenfor denne tidsrammen.