Digidexo.com

Hvordan Stopp Flat Vorter Fra Sprer

Hvordan Stopp Flat Vorter Fra Sprer


Flate vorter spres lett og har en tendens til å forekomme i stort antall, sier American Academy of Dermatology. Vokser i antall på mellom 20 og 100, ofte i ansiktene til både barn og menn, og på bena av kvinner, de sprer seg til andre deler av kroppen når den berørte huden er irritert. AAD anbefaler at medisinsk behandling av flate vorter overlates til legen din hvis de blir uhåndterlig. Men fordi de til slutt gå bort på egenhånd, kan du stoppe flate vorter sprer seg ved hjelp av retningslinjer anbefalt av medisinske fagfolk.

Bruksanvisning

•  La flate vorter løse på egen hånd, råder den amerikanske Osteopathic College of Dermatology. Kroppen bygger opp en motstand mot flate vorter over en viss tid, etter som de vil gå bort på egenhånd. Dette kan ta måneder eller år. Men hvis du tar en "vente og se" tilnærming, er det sannsynlig at du vil få en immunitet mot humant papillomavirus, eller HPV, som forårsaker vorte, noe som gjør deg mindre utsatt for flate vorter i fremtiden.

Vær forsiktig under personlig stell. Flate vorter spres når høvelen skrubbsår over vorten og overføringer HPV til en infisert område av huden. Ikke barbere løpet flate vorter, råder Mayo Clinic. Unngå å børste eller gre håret på kroppsdeler som er berørt av flate vorter.

Du må ikke plukke eller klø på flate vorter. Viruset kan også overføres til andre deler av kroppen din ved neglene. Når du berører vorter, sørg for å vaske hendene med såpe og vann, råder Mayo Clinic.

Ikke bruk apotek vorte behandlinger til selv godbit flate vorter i ansiktet eller kjønnsorganer, advarer National Institutes of Health. Disse aktuelle medisiner, som er brukt på vorter hver dag i flere uker, kan løse vorter hvis det brukes på en sikker og riktig måte. Men som AAD påpeker, flate vorter er problematisk fordi de forekommer i så store tall.

Spør legen din om hjelp hvis flate vorter komme ut av kontroll. AAD sier at noen aktuelle medisiner kan legen forskrive kan inkludere de som skrelle huden din, slik som salisylsyre, tretinoin eller glykolsyre. Noen ganger voksne kan kreve kirurgisk fjerning av flate vorter.