Digidexo.com

Astma Symptomer hos barn

Astma Symptomer hos barn


Pediatric astma er en kronisk medisinsk tilstand som påvirker barnas lungene og bronkiene. Astma inflames bronkiene, sammentrekkende luftveiene og gjør det vanskelig å puste. Barn med astma har vanligvis sensitive bronkier og lunger, som blir lett irritert av allergener eller fysiske aktiviteter (for eksempel PE eller spille utenfor). Det finnes ingen kur for astma, men det kan bli kontrollert gjennom medisinering.

Symptomer

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er astma en langvarig sykdom som påvirker barn og voksne. Symptomer hos barn kan omfatte rattly pust, piping i brystet og kortpustethet. Natt hoste, og hoste etter ler, spiller eller gråt er flere symptomer. Noen symptomer kan være utløst av pollen, støvmidd, utendørs luftforurensning, kjæledyr, muggsopp, tobakksrøyk, kald luft og trening. Hvis barnet ditt puster hese under og etter friluftsliv, bør du oppsøke lege for å teste for astma. Astma utløser kan resultere i det som er referert til som en "astmaanfall". Et astmaanfall oppstår når en utløser, for eksempel røyk, trer i luftveiene (lungene og bronkiene). Luftveiene begynner å innsnevre, noe som gjør det vanskelig å puste. Angrepet resulterer vanligvis i tungpustethet, hoste og tetthet i brystet.

Behandling

Pediatric astma kan styres gjennom medisiner foreskrevet av helsepersonell. Medisinering kan bli spredt gjennom inhalator, tabletter, injeksjon eller flytende form. Inhalatorer med en tilknyttet avstandsstykke eller kammer, blir vanligvis brukt for små barn. Noen ganger spruter fra en inhalator er savnet og en spacer brukes til å fange opp medisinering og kontroller at den er spredt fra inhalatoren i munnen på riktig måte. Anti-inflammatoriske medisiner bidra til å forhindre astmaanfall starter ved å opprettholde en konstant flyt av medisiner for å opprettholde luftveier. Disse medikamentene å opprettholde langsiktig kontroll over symptomene. Quick-virkende medisiner brukes under astmaanfall. De åpne luftveiene ved å utvide bronkiene under et angrep. Det finnes mange typer medisiner som administrerer astma, og som med alle medisiner, kan det være bivirkninger som bør tas i betraktning.

Betydning

Ifølge American Academy of Allergy, Asthma, og immunologi, astma er en av de vanligste alvorlige sykdommer i USA og påvirker 9 millioner barn. Gjennom en behandlingsplan, kan pediatrisk astma styres slik at berørte barn å føre en aktiv livsstil. Et barns vedlikeholdsplan skal følges daglig, og skole- og omsorgs bør være klar over planen. Noen ganger astmasymptomer minske som barn blir eldre, men symptomene kan komme tilbake senere i voksenlivet.

Betraktninger

En studie ved Washington University School of Medicine i St. Louis, kan ha funnet en sammenheng mellom astma og en hud tilstand som kalles. Studien konkluderte med at 50 til 70 prosent av barn med eksem senere utvikle astma. Forskere gjennomføre studien teoretisere at noen mennesker kan ha en immunsykdom, som skaper overfølsomhet for allergener, noe som resulterer i både hud og pusteforhold.

Advarsel

Astmaanfall kan være alvorlig, og det kan være nødvendig å søke legehjelp. På et sykehus eller legevakt, vil nebulizers og andre medisiner brukes til å gjenåpne luftveiene. En forstøveren tar flytende medisiner og endrer den til en tåke som er pustende. Astmaanfall kan være spesielt alvorlig hos spedbarn og småbarn på grunn av størrelsen på deres luftrom. Hvis et lite barns luftveier blir sterkt begrenset, kan situasjonen bli livstruende. Hvis du mistenker at barnet ditt har en alvorlig astmaanfall, Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp.