Digidexo.com

Forskjellen mellom den mannlige og kvinnelige Blære

Alle vet at menn og kvinner er forskjellige "der nede". Selv om dette oftest refererer til trekk i reproduktive strukturer, refererer det også til forskjellene mellom det mannlige og kvinnelige blæren.

Formål

I både menn og kvinner, er hensikten med blæren er identisk: For å holde og deretter fordrive fluidet avfall i form av urin. Det er ingen forskjell i hvordan blæren kobles til nyrene for dette formål, og siden det ikke er noen forskjell i funksjon, er det egentlig ikke en forskjell i blærestørrelse.

Beliggenhet

Forskjellene i mannlige og kvinnelige kjønnsorganer tvinge blæren til å sitte i ulike stillinger i begge kjønn. Blæren hviler på bekkenbunnen i begge kjønn. Hos kvinner, er imidlertid blæren ligger bak uterus og de fleste av urinrøret faktisk er innleiret i toppen av vagina.

Urinrør

Hovedforskjellen mellom den mannlige og kvinnelige blæren er i lengden av urinrøret, røret som fører urin ut av kroppen fra blæren. Hos kvinner er den urinrøret kun i én del, noe som er svært korte (ca. 1,5 inches). Den strekker seg bare gjennom blærehalsen, interne og eksterne sphincter og urogenital diafragma. Hos menn er urinrøret i tre seksjoner og er mye lengre enn den kvinnelige versjonen på ca 8 inches. Det reiser gjennom nedbrutt, interne og eksterne sphincters, urogenitale diafragma, Cowper er glad, og hele lengden på penis.

Reproduksjon

Hos kvinner er blæren og urinrøret ikke er koblet til reproduktive funksjon. Hos menn tjener urinrøret dobbel jobb og bærer sædvæske samt urin. Dette er grunnen til at menn kan finne det vanskelig å urinere umiddelbart etter å ha samleie. Videre, fordi blæren, urinrøret, og prostata er alle koblet, er hyppig vannlating en av de primære indikasjoner på prostata sykdom hos menn.

Infeksjoner

Ifølge Mayo Clinic, hos kvinner lengden av urinveiene og den korte avstanden mellom urinrørsåpningen og anus betyr at det er mindre av en avstand for bakterier og andre patogener å reise før de når blæren. Dette kan være en av de medvirkende faktorer til den høye frekvensen av urinveisinfeksjoner hos kvinner, sammenlignet med menn. Både menn og kvinner kan ta antibiotika når en urinveisinfeksjon oppstår.