Digidexo.com

Tegn og symptomer på en gjær infeksjon i halsen

Gjær infeksjoner i halsen er en type trøske, som er forårsaket av en sopp er kjent som Candida albicans. Soppen akkumuleres i slimhinnen i munnen, forårsaker avslørende hvite lesjoner, som kan spres i halsen. Det er ganske vanlig hos barn og personer som har medisinske tilstander som disponerer for infeksjoner.

Effekter

Gjær infeksjoner i halsen er mest vanlig blant veldig små barn; derimot, kan voksne få denne infeksjonen også. Symptomene er hvite lesjoner som ligner cottage cheese. Disse lesjonene kan være smertefullt og kan blø hvis de blir skrapt eller sprukket. De er vanligvis funnet langs tungen, indre kinnet, og på den bløte gane. Hvis en baby har trost, kan en mor som ammer opplever ømme brystvorter, flassende hud rundt areola og smerte mens sykepleie. Disse symptomene betyr at barnet har passert infeksjon til moren.

Identifikasjon

Gjær infeksjoner i halsen er veldig lett å diagnostisere. Det er ofte nok for legen å ta en titt på lesjoner, mens skinner et lys ned i halsen. I noen tilfeller kan en liten prøve av materialet fra halsen undersøkes under et mikroskop for å bekrefte diagnosen. Dette er mest sannsynlig hvis en annen tilstand, for eksempel strep hals, er også mistenkt.

Betraktninger

Voksne som får trost i munnen eller halsen, spesielt hvis det skjer mer enn én gang, kan ha en underliggende problem. Dårlig kontrollert diabetes og forhold som påvirker immunsystem kan føre til gjentatt gjær infeksjoner i halsen. Noen medisiner kan også gjøre dette mer sannsynlig å skje. Hvis du får trost ofte, kan du kreve testing for å utelukke andre helsemessige forhold.

Betydning

Gjær infeksjoner i halsen er ikke en trussel for friske barn og voksne. Selv om infeksjonen kan returnere, kan et sterkt immunforsvar lett takle problemet. Men folk med nedsatt immunforsvar er sannsynlig å utvikle mer alvorlige komplikasjoner. Lungene, leveren og fordøyelsessystemet kan bli smittet i ekstreme tilfeller, spesielt hos personer som har AIDS.

Forebygging / løsning

Behandlinger for soppinfeksjon i halsen varierer i henhold til pasienten. Hos barn kan en mild infeksjon trenger ingen behandling i det hele tatt. Å spise usøtet yoghurt er ofte anbefalt for å gjenopprette balansen av naturlige bakterier i munnen. Voksne kan bruke usøtet yoghurt og acidophilus i flytende eller kapselform som et hjem behandling. Reseptbelagte soppdrepende medisiner er tilgjengelige og er svært effektive.