Digidexo.com

Hvordan diagnostisere mononukleose

Hvordan diagnostisere mononukleose


Kyssesyke er en infeksjon som de fleste omtaler som "mono". Mono er en form for Epstein-Barr virus og produserer influensalignende symptomer hos pasienten. Kyssing er en vanlig måte å spre mono fordi viruset er funnet i spytt og slim av infisert person.

Bruksanvisning

•  Se på dine symptomer. En smittet person med mono vil oppleve noen av følgende symptomer: tretthet, tap av matlyst, feber, hovne kjertler, ømme muskler og magesmerter.

•  Finn ut om du har kommet i kontakt med noen som har mono. Symptomer på mono vil typisk begynne en måned eller to etter at personen har blitt smittet med viruset.

Tenk på din alder. En lege vil ta din alder i betraktning når du forsøker å nå en diagnose. Mono vises oftest hos ungdom og unge voksne. De fleste voksne har dannet immunitet mot Epstein-Barr virus i en alder av 35.

Gjør en avtale med legen din. La dem vite dine symptomer. De kan først ønsker å utelukke strep hals og influensa som mulige diagnoser.

Ta en blodprøve. Dette gjør det mulig for legen å nå en endelig diagnose av kyssesyken.

Tips og advarsler

  • Det finnes ingen behandling for mono unntatt sengeleie og rikelig med væske. En smittet person med mono kan være sengeliggende i flere uker på grunn av de ekstreme tretthet og muskelsmerter.
  • Ikke overse milde symptomer. Milde mono symptomer kan likevel bety at du er infisert med viruset og trenger å se en lege.
  • Deler ikke noen drinker, mat eller bruke en annen persons tannbørste mens infisert med mono. Du ønsker ikke å spre viruset til andre.